Flickan kräktes i flera år, när läkaren tittar i hennes mage upptäcker han orsaken fler föräldrar borde känna till

Att vi ibland mår lite dåligt utan något självklar anledning är ganska vanligt. Lite ont i huvudet, halsen eller illamående är i sig inget farligt men om det är någonting som uppstår väldigt ofta brukar de flesta vilja söka efter en förklaring till varför.

När Mackenzie bara var sex år gammal började hon att kräkas ofta, dessutom fick hon en brännande känsla i halsen.

Men läkarna sa att det nog bara var sura uppstötningar och Mackenzie fick lite magmedicin som gjorde att symtomen avtog.

Men så fort hon slutade med medicinen blev hon dålig igen och den här gången var det värre.

Mackenzie missade mycket tid i skolan, och var ledsen för att hon inte var som andra barn i hennes ålder.

Hon tappade också mycket i vikt vilket gjorde att hon inte växte som hon skulle, och föräldrarna tog henne återigen till doktorn.

När hon äntligen fick tid för att träffa en specialist på ett barnsjukhus misstänkte läkaren vad orsaken kunde vara och ville föra in en kamera i Mackenzies mage för att se om han hade rätt.

Det hade han, Mackenzie led av celiaki, även känt som glutenintolerans, det innebär att proteinet som finns i gluten startar en inflammation i tunntarmen som i sin tur skadar slemhinnan.

Trots att Mackenzie inte längre kan äta munkar är hon glad att hon äntligen fått svar på varför hon mått så dåligt.

Sedan hon uteslutit gluten ur sin kost har hon mått mycket bättre. Även hennes vikt och växtkurva förbättrades nästan omgående.

Här kan du se en video där hon berättar om sin sjukdom, en sjukdom som många idag lider av utan att veta om det.

Här kan du läsa mer om celiaki.

Dela gärna artikeln så att fler får upp ögonen för denna vanliga sjukdom så att fler som lider utan att veta om det kan få hjälp.