Flickan med Downs syndrom överlevde mot alla odds.

Det som verkligen betyder något är människor gör fina saker för andra. Små mirakel om man aldrig ska ta för givet. Delany Skye var uträknad innan hon ens hade chansen att får leva. Men tack vare hennes föräldrars kärlek kunde kämpa vidare och bli en inspiration för andra. Delanys historia är dramatisk och hennes väg fram har varit krokig. Men hittills har ingenting varit omöjlig för den nu tre och ett halv åriga mirakelbarnet. Om och om igen har hon gått mot alla odds och om du läser hennes historia här nedanför så kommer att inse att hon har potentialen att göra stora saker i sitt liv. Tack vare att hon att hon trots allt fick en chans till livet.

Andrea Ott-Dahl, till vänster, var redan en stolt mamma men när vänner till familjen berättade att de hade svårt att få barn så tvekade hon inte. Hon ställde upp som surrogat mamma för att hjälpa dem att bilda den familj de alltid drömt om.

1

Bara det är visar på hur osjälvisk och modig Andrea är som person. Det är en stor uppoffring, det vet alla mödrar. Att vara gravid i 9 månader med någon annans barn är ingen barnlek…

2

Familjen som skulle få barnet var till en början överlyckliga när Andrea tillslut blev gravid. Det tog lite längre än de hade räknat med men tillslut så gick det vägen och all var glada för det nya livet.

3

Men ganska snart märkte läkarna något på ultra ljudet. Efter lite ner tester och med hjälp av en genetikspecialist kom läkarna fram till vad problemet var. Bebisen hade Downs Syndrom och det var dessutom en stor chans att hon skulle födas både blind och döv och dessutom autistisk. Läkarna visste inte ens om hon skulle överleva.

De som skulle bli föräldrar som Andrea var surrogat mamma åt ändrade sig då. De ville inte leva med ett barn som krävde så mycket av dem. De bad till och med Andrea att göra abort…

Men, efter att Andrea hade tänkt igenom situationen gjorde hon det hon kände var rätt i sitt hjärta – hon behöll barnet och valde att uppfostra det själv.

4

Så föddes Delaney. Hennes första dagar på jorden var fyllda med tuber, operationer och förvirring. Ett tag verkade som att gud skulle kalla tillbaka en ängel innan hon ens hade fått chansen att uppleva världen.

Men Delaney var en kämpe och det har hon fortsatt vara i hela sitt liv. Innan hon ens var född hade hon kämpat för sitt liv och vunnit och hon hade inte planer på att ge upp, vad än läkarna sa.

Efter några operationer sa läkarna att hon skulle kunna komma hem efter tio dagar. Men Delaney behövde bara fem!

5

Den här bilden tycker jag är fantastisk. Det verkar nästan som att den nyfödda bebisen tröstar sin mamma och visat att hon gjorde rätt val som behöll sitt barn.

6

Ända sedan dess har Delaney krossat alla fördomar och alla tvivlare har hon visat hade fel. Hon är inte bara en liten sötnos, hon växer i normaltakt!

Hon är till och med före kurvan när det kommer till vissa saker som ”normala” barn gör. Hon älskar att mysa med sin storebror.

7

Nyligen åkte hela familjen till Disney World och här väcker hon sin stora syster för att de ska få en tidig start på dagen och hinna leka.

8

Väldigt många föräldrar som får reda på att deras barn har Downs syndrom tidigt under graviditeten väljer att avsluta graviditeten. Förhoppningsvis kan lilla Delaney visa att bara för att hon är lite annorlunda så betyder inte det att hon inte förtjänar en chans till livet.

Hon är inte en Downs Syndom-flicka. Hon är ett vacker liten tjej som bara råka ha Downs Syndrom.

13

Här är hela familjen samlad. Oddsen var emot dem. Men kärleken segrade och något säger mig att med en sådan fin omgivning så kommer Delaney växa upp och bli en fantastisk människa.

14

Här nere är en video när Delaney tar sina första steg. Snälla, om du blev inspirerad av Delaneys historia så DELA den vidare och visa att alla förtjänar en chans till livet.

Bildkälla: Andra Ott-Dahl/Facebook

Källa: Littlethings
Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna