Flickan överraskar mobbade 11-åringen med en hjärtevärmande present.

Mobbning är ett ämne som vi tyvärr tvingas skriva om alltför ofta. Att ge sig på någon på grund av hur han eller hon ser ut eller är som person kan aldrig vara okej, men dessvärre sker det fortfarande på många skolgårdar, arbetsplatser eller andra platser där människor jobbar eller lever nära varandra. Detta är något den 11-åriga Richard är alltför bekant med. Men tack och lov finns det människor med stora hjärtan som gör vad de kan för att hjälpa någon som utsätts för mobbning.

Barnen i bostadsområdet i amerikanska Kentucky brukade ofta roa sig med att spela basket tillsammans på en plan i grannskapet och nu hade en ny pojke dykt upp. Hans namn var Richard och han var 11 år gammal.

Pojken var entusiastisk över att få vara med och spela men ganska snart skulle hans förhoppningar förvandlas till något smärtsamt. När de andra barnen fick se vad Richard hade på fötterna började de omedelbart att reta honom.

Richards familj hade det nämligen inte så gott ställt så 11-åringen bar därför sin mammas åtta år gamla och slitna gympaskor på fötterna. Något de andra barnen upplevde som så pass roligt att de gav sig på honom med hånfulla ord och kommentarer.

Richard blev givetvis oerhört ledsen när han hörde vad de andra barnen hade att säga så han drog sig undan från basketspelandet och satte sig ensam på en gräsmatta en liten bit bort.

”De sa att mina skor såg slitna ut och att jag inte fick spela med dem” berättade Richard för en lokal tv-station efteråt.

Men precis när han satt sig ned och sorgset såg på hur de andra barnen spelade hände något. Ut ur ett hus alldeles bredvid stegade 13-åriga Shaylynn målmedvetet mot Richard. I sin hand bar hon en röd kartong.

Hon kände inte pojken sen tidigare men hade sett vad som hänt och bestämde sig nu för att hjälpa 11-åringen. I den röda lådan fanns ett splitternytt par med gympaskor som hon nu räckte över till Richard.

Shaylynns mamma, som såg vad dottern gjorde, filmade hela händelsen och historien sprids nu som en löpeld över nätet och tusentals människor hyllar 13-åriga Shaylynn för det hon gjorde för att hjälpa 11-åriga Richard.

Här nedan kan du se ett nyhetsinslag om händelsen där Shaylynn överlämnar skorna till Richard:

Klicka gärna på dela här under för att sprida den här hjärtevärmande historien vidare. Om en delning kan inspirera någon att gripa in mot mobbning så är det värt det.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna