Flickan poserar framför kameran med 4 föräldrar – detaljen i bilden får alla att reagera

Vad är en ”vanlig” familj? Svaret är lika brett som komplicerat och när sammansättningen med mamma, pappa och två barn börjar suddas ut allt mer möts vi i dag allt oftare av styvföräldrar, bonussyskon, ensamstående mammor eller varför inte två pappor.

Det finns helt enkelt inte något riktigt facit på hur en familj bör vara eller se ut – det viktigaste är trots allt att vi är lyckliga, och inte minst då att barnen är det.

Så när paret Joseph Hawkey och Tiffany Bankert år 2009 separerade och träffade nya partners bestämde de sig tidigt för att skjuta allt groll åt sidan och tillsammans ge dottern Maddie den uppväxt hon förtjänade.

Skilsmässor brukar kunna vara en komplicerad sak, delad vårdnad likaså, men efter separationen lärde sig Joseph och hans ex-partner Tiffany att hantera situationen bättre än de kanske till och med själva hade räknat med.

Visst, det tog kanske lite tid att nå till den punkt där de är i dag, men numera beskriver de sin relation som en ömsesidig vänskap.

Och trots att det låter en omöjlighet för många andra föräldrar och styvföräldrar så är Joseph och Tiffanys vänskap faktiskt så stark att de tillsammans kan umgås med sin gemensamma dotter Maddie och sina nya partners – på samma gång.

Bildkälla: Facebook

Nyligen bestämde sig Joseph, Tiffany och deras respektive så för att ge dottern Maddie en stor överraskning – och utan dotterns vetskap började de planera.

Hemligheten gick ut på att Joseph och flickans styvmamma skulle ta med Maddie till Disney World, och väl där skulle de möta upp Tiffany och flickans styvpappa för att umgås hela dagen lång som vilken familj som helst. Och överraskningen, med alla flickans favoritpersoner samlade på hennes absoluta favoritplats i världen, gick minst sagt hem.

”Hon tappade hakan (när hon såg oss) och blev helt mållös. Hon brukar annars ha väldigt mycket att säga, så det var både kul och rörande att se henne så överraskad”, säger mamma Tiffany till redbookmag.com.

Bildkälla: Facebook

För de fyra vuxna var det en självklarhet. De har alla en sak gemensamt, sin kärlek till Maddie, så varför skulle de inte kunna klara av att umgås tillsammans?

För att dela med sig av sin viktiga poäng tryckte sällskapet också ut ett gäng tröjor att stoltsera med. Där stod varje medlems ”roll” i familjen – och texten ”Delat föräldraskap”

”Vi hoppades kunna visa andra att det är möjligt att komma överens och njuta av en utflykt med alla tillsammans”, säger Joseph till redbookmag.com.

Bildkälla: Facebook

Den här familjen visar inte bara att en sådan relation verkligen är möjlig, de visar också att barnen alltid måste komma i första hand.

Dela gärna vidare den fina historien som en tankeställare till alla där ute!