Flickan på vägen rusar mot mannens bil – när han ser ansiktet ringer han 112 omedelbart

Vissa tror att allt som händer är tillfälligheter, och att ödet bara är påhitt. Vad som stämmer kan vi omöjligt veta, men en sak är säker, efter vad Earl Melchert var med om så tror han inte på tillfälligheter mer.

När han vänder hem för att hämta en dunk diesel som han hade glömt så får han se hur en flicka rusar för livet mot hans bil. Men det är inte vilken flicka som helst, Earl känner nämligen igen henne från foton på saknade personer.

Det var för bara några dagar sedan som Earl Melchert kom på att han glömt sin diesel-dunk hemma när han satt i bilen påväg till jobbet. Irriterat vände han bilen och gasade hemåt, men han skulle snart bli varse om att hans vändning inte bara skulle resultera i en diesel-dunk.

Långt bort på vägen ser han hur något rör sig snabbt mot bilen. Earl trodde att det var ett rådjur, men ser snart att det är en människa som springer för sitt liv mot Earls bil, det berättar CBS Minnesota.

 

Saknad flicka

När det som Earl trodde var ett rådjur kommer närmare hans bil får han se att det är en ung flicka. Men det är inte vilken flicka som helst, Earl känner igen hennes ansikte från nyheterna och lappar som satts upp i staden.

Det tar inte lång tid innan Earl förstår varför han känner igen henne. Flickan är 15-åriga Jasmine Block, som varit efterlyst sedan nionde augusti, alltså i nästan en månad.

Jasmine Block
Facebook/Missing Angels Org

Rymde från sexförbrytare

Eftersom att Jasmine var dyngsur, förtvivlad, och panikslagen förstod han att hon rymt från något. Han stannade bilen och släppte in henne, för att sedan ringa 112 och gasa därifrån.

Det visade sig att Jasmine hade tagit chansen att rymma från sina kidnappare medan de var inne i en butik. Utan att tveka hade hon rusat för sitt liv och kastat sig ner i sjön för att simma över till andra sidan, sedan ut på bilvägen där Earl kom körandes. Vid den tidpunkten hade Jasmine varit fånge hos två sexförbrytare i nästan en månad.

 

Kidnapparna försökte hitta Jasmine

Efter att Jasmine rymde gav sig kidnapparna ut för att hitta henne, men de kom inte längre än till Earls bil, där han tagit flickan i säkerhet. Tack vare Earl kunde förövarna pekas ut och arresteras. De är nu misstänkta för sexuellt utnyttjande av barn, det berättar CBS Minnesota.

Earl tackades av polisen i Alexandria och erbjöds hittelön för den saknade flickan. Jasmine är nu i säkerhet.

 

Om inte Earl hade glömt dieseltanken och vänt sin bil så hade han inte mött Jasmine. Hade han inte stannat och släppt in henne i bilen och ringt 112 så hade kidnapparna kanske hunnit ifatt henne. Om det är ödet vet vi inte, men hjältar som Earl förtjänar att uppmärksammas. Dela gärna för att hylla honom.