Flickan träffar gammelmormor för första gången – det kameran fångar får miljontals hjärtan att smälta

Att få barn, och för många barnbarn, är nog den största gåvan i livet. Men för vissa kan ett långt liv till och med leda till att få se sina barnbarnsbarn.

Så var fallet för 82-åriga Brenda, som fick chansen att träffa sitt barnbarnsbarn Sophie, 5, för första gången.

Och deras möte skulle bli någonting alldeles speciellt, ett minne ingen i familjen någonsin kommer glömma.

Att få se när en närstående får demens måste vara oerhört tufft. Det var vad som hände 82-åriga Brenda, som genom livet fått vara med att se både barn och barnbarn växa upp. Men på senare år hade hon drabbats av demens och en dag skulle hon få chansen inte många får. Att träffa sina barnbarnsbarn.

5-åriga flickan Sophie skulle för första gången få träffa sin gammelmormor. Familjen visste inte hur den lilla flickan skulle hantera det, då Brenda hade senil demens. Kanske skulle hon bli skrämd när hon insåg att Brenda inte kände igen sin egen familj, sina barn och barnbarn. Men de skulle få se någonting helt fantastiskt.

Bildkälla: Facebook

Sjöng tillsammans

Hela familjen åkte, förväntansfulla men nervösa, och besökte Brenda i hennes hem. De gick in till hennes sovrum, där hon låg i sängen, och Sophie fick träffa sin gammelmormor för första gången. Men flickans reaktion var någon de aldrig hade kunnat förvänta sig.

Utan att tveka gick Sophie fram till Brendas säng, smekte henne över ansiktet och började sjunga. Hon sjöng låten ”You are my sunshine” för sin gammelmormor – och familjen fick inte bara se deras första möte. Brenda förstod vem det var som satt vid hennes säng och någon speciell gnista tändes hos henne.

Bildkälla: Facebook

Brenda, som vanligtvis inte var så pigg på att träffa främlingar, låg lugnt och stilla och rörde sig glatt. Hon sjöng till och med i låten tillsammans med Sophie. Lyckligtvis hade familjen en kamera i närheten och spelade in Sophie och Brendas första möte. Ett möte som sträcker sig betydligt längre in i hjärtat än bara ett möte mellan två familjemedlemmar.

– Sophie gav henne livet tillbaka. Det var helt fantastiskt, vi kunde inte tro våra ögon. När de var tillsammans var det som om det bara var de två i rummet, säger Sophies mamma Sarah till The Mirror.

Det här var det vackraste jag har sett på länge. Dela gärna vidare Sophie och Brendas fina möte så fler får chansen att se det.