Flickans snabba agerande räddade lastbilschauffören ur snöstormen

Alla som någon gång har varit ute i en snöstorm vet hur tufft det är. Snön piskar kinderna rosa, vinden trycker sig in igenom jackan och sikten är ibland inte mer än bara några meter framför ens egen näsa. 

Och att fastna i en snöstorm kan vara direkt livsfarligt, precis som den här lastbilschauffören gjorde.

Men trots att han var alldeles ensam, långt borta från närmsta människa, fanns det en viss flicka som på något vis såg honom – och bestämde sig för att agera direkt.

Det var en alldeles vanlig måndagkväll när 18-åriga Eileen satt i sitt hem tillsammans med sin mamma och tittade på trafikamerorna under en snöstorm.

Plötsligt fick de syn på någonting som fångade deras blick. En lastbil stod stilla – och det såg ut som om den hade kört fast. 

Bildkälla: Facebook/Heather Eagle Bears

Via kameran insåg Eileen att det var ungefär fem kilometer till lastbilen från hennes hem. Men då det började bli sent och mörkt ute bestämde hon sig för att göra något åt det under tisdagsmorgonen om lastbilen stod kvar. 

När hon vaknade upp nästa morgon såg hon samma sak som dagen innan. Lastbilen stod stilla på samma plats – och utan att tveka tog hon på sig jackan och gick ut i den kalla stormen. 

Bildkälla: Twitter/CBS Manitoba

Eileen skulle inte vara ensam att ta sig de 5 kilometrarna till lastbilen. Hon hoppade upp på sin häst ”Mr. Smudge” och i stormen kunde den långa vandringen börja. När hon kom fram fick hon syn på lastbilschauffören i bilen – och till hans stora glädje hade den 18-åriga flickan tagit med sig varmt kaffe så han kunde hålla sig varm. 

– Det var väldigt mycket is på vägen och det var svårt för hästen att hålla fästet. Men det gick ganska så smärtfritt att ta sig dit och tillbaka, säger Eileen till CBC.

Bildkälla: Youtube/CBS News

Eileen lovade att komma tillbaka med varm mat och mer kaffe senare på eftermiddagen om lastbilen fortfarande stod kvar.

Och några timmar senare, efter att ha ridit på Mr Smudge hela vägen hem, var hon tillbaka på hästryggen för nästa runda. 

Bildkälla: Youtube/CBS News

Sent på tisdagkvällen kunde lastbilschauffören äntligen komma från platsen han stått stilla på i 28 timmar. Eileens mamma Heather bestämde sig för att lägga ut sin dotters fina gärning i ett inlägg på Facebook – och responsen har varit överväldigande.

– Chauffören var bara väldigt glad att någon visste att han var där och att någon brydde sig, säger Eileen till CBC.

Vilken fantastisk insats Eileen stod för. Jag kan bara tänka vad som skulle kunna ha hänt med mannen i lastbilen om hon inte kommit dit – och att hjälpa en helt främmande person i nöd visar verkligen på ett stort hjärta. I videon här nedan kan du se Eileen själv berätta om hela händelsen.

Eileen förtjänar verkligen att hyllas för sin insats. Tveka inte på att dela artikeln så fler får chansen att läsa om flickans fina gärning!