Flickans unika hår väcker starka reaktioner – år senare får familjen veta vad som döljer sig i yviga kalufsen
Flicka Layla

Flickans unika hår väcker starka reaktioner – år senare får familjen veta vad som döljer sig i yviga kalufsen

Vi är alla unika och föds alla med just våra speciella förutsättningar.

Och en som vet hur det är att sticka ut från mängden är den lilla flickan Layla Davis som med sitt unika hår förbryllar en hel värld.

När Charlotte Davis födde sin dotter Layla hade hon ingen aning om att det var något annorlunda med barnet. Förlossningen gick bra och Layla var frisk.

På huvudet hade hon skolsvart långt hår över hela huvudet, allt var normalt.

Håret föll av

Men efter några månader började Laylas hår på huvudet förändras. Det mörka håret föll av och ut kom en ny typ av hår.

”Sedan när hon blev fyra månader började det falla av och hon blev helt skallig. Sedan när det växte tillbaka, växte hon tillbaka sitt hår som den Layla vi alla känner och älskar.”

Håret blev vitt och stod åt alla möjliga håll. Och till slut reagerade mormorn på att någonting inte stod rätt till.

”Min mamma sa hela tiden ’ Jag tror att Layla kan ha okambart hårsyndrom’ och jag sa, ’det låter påhittat!’, berättar Charlotte i This morning.

”Vi tyckte att det var ett så dumt namn, det kan inte vara sant, det kan inte vara en sak. Men sedan började folk tagga oss på Facebook, vänner började skicka meddelanden till oss. Så, jag kollade upp det och jag tänkte att det knappast har några konsekvenser – hon kan få svaga naglar, hon kan få fler ögoninfektioner men det är knappast något fel – men nästa dag föll hennes nagel av, så jag har att fått henne testad nu!”

Fick ovanlig diagnos

Det visade sig att Layla hade Uncombable Hair Syndrome, vilket gör henne till bara en av bara 100 personer i världen som tros ha tillståndet.

Enligt National Center for Advancing Translational Sciences är syndromet en ”sällsynt störning i hårstrået och hårbotten”.

De som har tillståndet har ofta silverblont hår som reser sig upp och kan inte borstas platt.

Tillståndet brukar lägga sig naturligt i tonåren. Men enligt Charlotte kommer det att kännas lite sorgligt.

”Jag tycker att hon rockar det. Det är kul att hon är annorlunda, och jag vill att hon ska veta att det är bra … att vi alla är stolta”, säger Charlotte i intervjun.

Se mer av flickans fantastiska historia i videon nedan:

Vad tycker du om Laylas yviga frisyr? Dela gärna artikeln med dina vänner och berätta vad du tycker! Jag tycker i alla falla att hon är dundersöt.