Flickor håller på att drunkna – då riskerar pojken med Downs syndrom sitt liv för att rädda dem

Det finns många fördomar om diagnosen Downs syndrom. Personer som fötts med det underskattas ofta, när de i själva verket borde behandlas som alla andra.

Pojken Valerio Catola bevisar att personer med Downs kan vara precis lika modiga, om inte modigare, som andra. Hade det inte varit för honom hade två flickor kanske inte levt nu.

Valerio befann sig på en strand i Lazio, Italien, med sin pappa när han hörde hur två flickor skrek från vattnet där de badade.

Flickorna sveptes ut till havs av den starka strömmen, och med tanke på att de var tio och 14 år hade de ingen chans att övervinna de starka vågorna.

Valerio, som var en duktig simmare sedan han var liten, tvekade inte en sekund på att simma ut för att försöka rädda flickorna. Även om han riskerade stor risk att dras ut med strömmen han med.

Valerio simmade ut så fort han kunde, och fick tag i den yngsta flickan. Han kämpade för att hålla hennes huvud ovanför vattenytan, medan han simmade mot strömmen in mot land.

Under tiden gjorde Valerios pappa samma sak med den äldre flickan, något som ABC rapporterat om.

När de väl lyckats få flickorna i land tog livräddarna över och kollade så att allt var okej med flickorna, och tack vare Valerio och hans pappa så hade de klarat sig från en katastrof.

Nu hyllas pojken med Downs syndrom som en hjälte på internet, vilket vi helt klart tycker att han förtjänar.

Dela gärna för att hylla denna hjälte du med.