Flygbolagets gest till familj i chock förtjänar alla hyllningar i världen

Flygbolag brukar ofta få ta emot skarp kritik för både det ena och det andra av missnöjda resenärer.

Men de gör bara så gott de kan – och ibland betydligt mer än så.

Fråga bara passageraren Peggy Uhle, som för alltid kommer vara tacksam till Southwest Airlines efter att de hjälpt henne igenom ett riktigt familjetrauma.

Mamman Peggy Uhle skulle resa från amerikanska Chicago till Columbus och hade därför stängt av sin mobiltelefon strax innan planet skulle lyfta.

Men hon hann inte komma långt på resan – för plötsligt tvärvände planet från landningsbanan på Midway Airport och körde tillbaka mot gaten. 

Peggy och de övriga passagerarna förstod ingenting.

Bildkälla: Imgur 

Väl förankrade vid gaten klev en flygvärdinna fram till Peggy och bad henne kliva av. Peggy trodde att hon hade gått på fel plan – men ute vid disken väntade hennes make i telefon. Han hade tvingats kontakta Southwest Airlines eftersom Peggys telefon var avstängd och flygpersonalen hade som tur var lyckats få de båda makarna i kontakt med varandra i sista stund.

Det visade sig nämligen att Peggys 24-årige son hade drabbats av en allvarlig skallskada och låg i koma i den amerikanska staden Denver.

Bildkälla: Peggy Maguire Uhle (Facebook)

Men flygbolaget var inte klara där. Peggy hade knappt ens tagit in den chockerande nyheten innan personalen förklarade att de hade ombokat hennes resa till nästa direktflyg mot Denver – och dessutom ordnat med andra praktiska detaljer. Allting helt gratis.

”De erbjöd mig ett privat väntrum, omdirigerade mitt bagage, lät mig boarda planet först, och packade en lunch som jag kunde äta när jag gick av planet i Denver. Mitt bagage levererades dit jag skulle bo och jag fick dessutom ett telefonsamtal från Southwest som undrade hur min son mådde”, säger Peggy Uhle till BoardingArea.com.

Tack vare flygbolagets otroliga service fick Peggy snabbt komma i kontakt med sin familj och resa till sin son för att ge honom det stöd som behövdes – utan att bli återbetalningsskyldig för någonting.

I dag håller sonen på att återhämta sig för fullt från sin allvarliga skallskada.

Dela gärna vidare om du också tycker att det var fantastiskt fint gjort av flygbolaget att hjälpa familjen så mycket!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna