Födseln går inte som planerat – då vänder sig läkaren till 12-åriga dottern och ställer avgörande fråga

När Dede Carraway skulle föda barn var det en självklarhet att hennes 12-åriga dotter skulle vara med i förlossningssalen. Dottern Jacee ville heller inte missa detta stora ögonblick.

Men mitt under förlossningen ställde läkaren en fråga som varken mamma eller dotter var beredd på. 

Nu sprids bilderna från den annorlunda förlossningen över hela världen.

När 12-åriga Jacee först kom in i rummet hade hon svårt att se vad det var som hände. Läkare och barnmorskor trängdes i rummet och dottern var rädd att missa ögonblicket när hennes lillebror kom till världen.

Då sa plötsligt läkaren åt henne att ta på sig skyddskläder och komma fram till honom. Han frågade om hon ville förlösa sin bror – en fråga som varken dottern eller hennes mamma var beredd på

© Facebook/Nikki Smith

Men Jacee tackade ja och tog plats framför läkaren. Minuterna som följde kommer hon att minnas resten av sitt liv.

”Det var jag som förlöste honom. Jag fick trycka och dra ut bebisen… Det var som, wow, jag har lekt doktor förut, men det här var på riktigt. Jag var väldigt nervös.” berättar Jacee efteråt.

© Facebook/Nikki Smith

Förlossningen gick inte helt utan komplikationer dock. Bedövningen fungerade inte som den skulle och mamma Dede hade mycket ont. Men när hon såg sin dotterns ansiktsuttryck gick det lättare.

© Facebook/Nikki Smith

Till slut kom lillebror Cayson Carraway ut och han mådde bra. 

Jacee är jätteglad att hon fick vara med och hjälpa till under förlossningen, och främlingar världen över hyllar henne för sitt mod. Men bilderna från förlossningen har också väckt ilska. Vissa menar att den 12-åriga flickan var för ung för att delta under något sådant, och att hon kommer bli traumatiserad för livet efter att ha sett detta.

Men i en tv-intervju beskriver Jacee händelsen med enbart glädje.

”Det var den bästa stunden i mitt liv” säger hon till Fox40.

Jacee har alltid drömt om att bli veterinär när hon blir stor. Men efter att ha förlöst sin lillebror funderar hon på att byta bana och istället utbilda sig till barnmorska.

© Facebook/Nikki Smith

Vad härligt att allt gick bra! Jag tror att Jacee och hennes lillebror kommer att ha ett speciellt starkt band till varandra efter det här.

Dela gärna artikeln om du också tycker att Jacee är en modig storasyster!

Publicerad av Newsner familj