Föräldrarna berättar för sin dotter att de precis har adopterat en lillasyster. Reaktionen är urgullig.

Precis som många andra föräldrar med ett ensambarn ville Anita och Jim ge sin dotter Avi ett syskon. Men efter fyra missfall och all sorg som det innebär bestämde de sig för att testa adoption istället. Den lilla familjen hade ingen aning om vilken resa de gett sig in på när de fattat det beslutet – de har fått genomleva hjärtesorg, kamp, förtvivlan och tillslut triumf. Efter att de redan gått igenom ett adoptionsförsök som misslyckades hade Anita och Jim förlorat hoppet om att ett andra barn. Men 2013 föddes Aeralyn av en mor som tyvärr inte kunde erbjuda den stabiliteten ett barn behöver. Anita och Jim tog över som fosterföräldrar för den lilla flickan och det tog inte lång tid för deras egen dotter, Avi, att förälska sig i sin syster. I videon längst ner i artikeln berättar Anita och Jim en glad nyhet för Avi… De har precis varit och skrivit på de sista dokumenten och kan äntligen avslöja att lilla Aerie ska stanna i familjen för alltid. Reaktionen från Avi är äkta kärlek och är verkligen värd att se. En stora syster som äntligen kan säga att hon har en lillasyster för resten av livet.  

Först av allt, möt familjen Bojan.

Källa Facebook

1

Möt Anita och Jim Bojan, ett kärleksfullt par från Illinois som inte ville något hellre än att ge ett yngre syskon till sin dotter Avi.

Efter fyra missfall och allt det känslomässiga bestämde de sig för att testa adoptera. Det blev början på en känslosam resa.

Källa Facebook

2

2012 stod Anita och Jim på tur för att adoptera en gravid kvinnas bäbis. De var med i förlossningsrummet, Anita klippte av navelsträngen och Jim var den första som höll i barnet.

Men efter att mamman fick barnet vid sitt bröst så ångrade hon sig och adoptionen ställdes in. Den avblåste adoptionen blev ett hårt slag för Anita och Jim som redan hade öppnat sina hjärtan för den lilla flickan.

De var också tvungna att förklara situationen för Avi som också hon var inställd på att få en syster.

Här är en bild på teckningar som Avi hade satt upp på en anslagstavla på en lokal yogurtaffär där hon annonserar efter en syster.

3

I mars 2013 kom familjen ett steg närmare sin dröm. Då föddes Aeralyn, eller Aerie, som hon kallas.

Källa Facebook

5

Två månader efter Aerie föddes bestämde sig hennes biologiska mamma för att det bästa var att låta ett stabilt par adoptera henne och kontaktade Anita och Jim. Men efter bara tre dagar ångrade sig den biologiska mamman och ville ha tillbaka Aerie.

Förkrossade för en andra gång var Anita och Jim tvungna att lämna tillbaka bäbiskläder, böcker och leksaker. Det hela var väldigt smärtsamt och varken familj eller vänner visste vad de skulle göra för att hjälpa till. När det var som allra mörkast var det till och med flera vänner som slutade höra av sig. De visste inte vad de skulle säga.

Anita och Jim ville fortfarande addera till sin familj men långsamt såg de sin chans glida ifrån dem.

Men tre månader senare fick de ett sms som blev början på en ny fas för familjen Bojan. Det var Aeries biologiska mamma som berättade att hennes förutsättningar hade förändras och att Aerie hade blivit sjuk. Hon frågade om Jim och Anita fortfarande vill adoptera flickan.

Familjen var överlycklig – speciellt Avi som äntligen skulle bli en storasyster. Tillslut var alla dokument undertecknade och Aerie har varit en del av familjen Bojan sedan dess.

Källa Facebook

6

Nu har det gått två år sedan Aerie blev adopterad och hon och Avi är oskiljaktiga. Systrarna älskar att leka i snön, cykla och klä ut sig tillsammans.

”När Avi är på sin dans frågar Aerie hela tiden var hon är någonstans och när Avi kommer hem så springer Aerie och möter henne vid dörren för att hon är så exalterad. Deras vänskap växer för varje dag och Avi försöker hjälpa Aerie så mycket hon kan. Aerie lär sig att lita på Avi och ser henne mer och mer som en storasyster” säger Anita till Little Things.

Källa Facebook

7

Även om Anita och Jim har upplevt besvikelse och hjärtesorg längs vägen till adoptionen har de kämpat och följt deras hjärtan för att få den familjen de ville ha.

Anita har följande råd för andra som funderar på att adoptera, ”Du måste skaffa tjock hud och låt ingen övertala dig att inte följa din dröm. Adoptionsbyråer kommer att försöka få dig att ge upp efter en viss tid, familjen kommer att säga att det är för smärtsamt och vänner kommer att komma med åsikter. Men om du verkligen vill det mycket nog så kommer det att hända.”

Förhoppningsvis kan familjen Bojans historia inspirera andra familjer att inte ge upp. Att adoptera är en känslosam upplevelse men när det är klart är det värt varje steg på den resan. Snälla dela den här fantastiska videon på när en flicka får reda på att hon blir storasyster. Den glädjen är fantastisk.

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna