Föraren tittade i mobilen och körde nästan på hennes bebis. Nu vädjar mamman till alla att lägga ned telefonen i trafiken.

Vi människor är allt mer upptagna av våra mobiler och jag ser ingen större fara i det överlag. Det är upp till var och en att bestämma hur ofta man vill stirra in i den där skärmen. Men i vissa lägen borde vi verkligen tänka efter. Ordentligt.

26-åriga mamman Jonna Kamm var ute och gick med sin 11 månader gamla Joni när madrömmen var nära, på grund av att någon kände sig tvungen att titta i mobilen under bilfärden.

En förare i en stor vit jeep höll på att köra på bebisen och Jonna eftersom personen tittade ned i sin mobil. Småbarnsmamman kom undan med en hårsmån, men blev så påverkad av det hela att hon bestämde sig för att skriva ett inlägg på Facebook om händelsen. Nu sprids hennes ord som en löpeld av tusentals. ”Jag hade tårar i ögonen hela vägen hem och tycker det är så sjukt att folk inte har respekt för andra när dom hellre lägger energi på att kolla hur många likes dom har fått istället för att ta ansvar över deras fordon i trafik och alla gående, cyklister och trafikanter”, skriver Jonna på Facebook.  

När småbarnsmamman Jonna för tredje gången på kort tid var nära att blivit påkörd med barnvagnen fick hon nog. Hon skrev ett inlägg i en Facebook-grupp för Karlskronabor och jag tycker verkligen alla borde ta sig tid att läsa detta.

”I dag var det en som höll på att köra av vägen och skulle då ha mosat min son mellan fronten på bilen och stenmuren. Jag hade tårar i ögonen hela vägen hem”, inleder Jonna sitt inlägg med.

Jag är fullt medveten om att detta inlägget inte går enligt reglerna för denna sida, men jag hoppas att admin förbise…

Posted by Jonna Kamm on den 1 november 2015

Jonna vill uppmana alla som tittar ned i telefonen när de kör bil att tänka efter och visa respekt för medtrafikanter, cyklister och gående. Det händer ganska ofta att man ser selfies och bilder som är tagna av förare, så jag förstår precis vad hon menar.
– Det är inte okej, det är vansinnigt. Min son är mitt allt. Ska jag förlora honom för att någon ska kolla sin Instagrambild?, säger hon till Aftonbladet.

jonna1

Dela gärna och sprid Jonnas viktiga inlägg vidare, för hon har så jäkla rätt. Ingen ska behöva sätta livet till för att någon kollar sin mobil i trafiken. Jonna säger det bäst själv när hon avslutar sitt inlägg med:

”Vill du ha ett barns död på ditt samvete resten av ditt liv bara för att du skulle kolla dina likes?”

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna