Förskolans klockrena aprilskämt lurade alla föräldrar att ha skoskydd på huvudet.

Första april är några dagar bort och vi har nu hunnit smälta aprilskämt som att Sveriges nya prins, Oscar, skulle döpas om och få namn efter prins Daniels favoritband Kent eller att Lena Philipsson blir ny landshövding i Jönköpings Län. Men ett skämt som flög under radarn för oss i Sverige utspelade sig på en förskola i Norge och frågan är om inte det överträffar alla de svenska försöken.

När föräldrarna till barnen på Flak Naturbarnehage i Nord-Tröndelag i Norge kom för att hämta sina barn den första april möttes de av en stor skylt som förkunnade att skolan drabbats av kraftigt utbrott av löss.

FOTO: Flak Naturbarnehage (Facebook)

På skylten hade förskolans pedagoger skrivit en uppamning där man bad föräldrarna att sätta skoskydd på huvudena för att hindra smitta så fort de steg in på förskolan.

– Det första ja tänkte när jag såg skylten var f-ordet. Och ett så kraftigt utbrott då, det är ju en mardröm. Jag såg att personalen gick runt med blå skydd på huvudet, så plikttrogen som jag är så lydde jag uppmaningen, säger Hanne Aakervik Berg som var en av föräldrarna som gick på blåsningen till norska Dagbladet.

Och personalen på förskolan fick sig en riktigt festlig dag på jobbet när allt fler föräldrar föll för deras aprilskämt.

– Och med alla kommentarer på vår Facebooksida dagen efter så har våra leenden stannat kvar. Till nästa gång kan vi verkligen rekommendera aprilskämt på andra arbetsplatser också, säger arbetsledaren Renate Aglen Pedersen.

Vi er overveldet av responsen vi har fått på aprilspøken vår! Omtale i Dagbladet, P4 og lokalavisene, det er helt vilt …

Publicerat av Flak Naturbarnehage den 3 april 2016

Har du varit med om ett ännu roligare aprilskämt än det här? Skriv då gärna och berätta i kommentarsfältet till artikeln!

Publicerad av Newsner Familj, gilla gärna