Förskolans klockrena uppmaning till föräldrarna sprids nu av tiotusentals.

Att vägleda ett barn genom livet inte alltid så lätt, det tror jag de flesta föräldrar kan skriva upp på. Men jag tror mycket på positiv uppfostran och uppmuntrande kommentarer. Jag minns särskilt det här initativet med polisen i USA som delade ut ”böter” till barn som uppfört sig bra, men det finns också en del exempel närmare oss som är värt att lyfta fram. Som den här lappen på förskolan Sveio, skriven av en rektorn Bente. Efter att hon lade upp texten på dagisets Facebook-sida fick den stort genomslag och många hejarop. Och håll med om att den har en bra poäng?

Förskolechefen på dagiset Sveio, Bente Hugdahl Apeland, hade länge haft lappen inne på sitt kontor. En dag tänkte att hon kanske skulle rama in orden och därför tog hon en bild på lappen för att komma ihåg allting. Hon passade också på att lägga ut bilden på Facebook för att sprida ett budskap till alla småbarnsföräldrar till helgen.

När hon kom tillbaka till jobbet efter helgen hade den fått tusentals delningar och gillamarkeringar.

Dagens budskap:):):)
Goe adventshelg

Posted by Sveio Barnehage on den 27 november 2015

Jag tyckte i alla fall den var så bra att jag gjorde en egen, översatt och lite försvenskad variant.

småbarn0

Visst är det ett bra budskap som vi alla kan tänka lite extra på? Dela gärna bilden vidare om du tycker att barn förtjänar att uppmärksammas när dom gör något bra!