Förskolläraren Tina springer 643 km för att samla in pengar till välgörande ändamål.

Till vardags arbetar hon som förskollärare/fritidspedagog på särskola och fritids. Men från och med måndag väntar en annan uppgift för Tina Forsberg från Mora. Då ska hon nämligen knyta på sig löparskorna och ge sig ut 643 kilometer längs med Gudbrandsdalsleden i Norge – för att samla in pengar till Autism- och Aspergerförbundet.  

Tina Forsberg har flera gånger tidigare samlat in pengar till Autism- och Aspergerförbundet, mycket på grund av att hennes lillasyster har den funktionsnedsättningen. Men den här gången blir det en längre löpsträcka än vanligt – då hon under två och en halv vecka ska springa 643 kilometer (!) längs med Gudbrandsdalsleden i Norge.

– Jag gör det här för att utmana mig själv. Jag gillar att springa långt. Jättemycket. Det är fruktansvärt roligt. Samtidigt vill jag samla in pengar till välgörenhet, till förmån för Autism- och Aspergerförbundet. Det är det ämne jag brinner starkast för, säger Tina Forsberg till DT.

Good morning friends! Tomorrow I’ll be leaving for my next running adventure in #norway and I’m so excited! Time really flies and today there’s a lot of prep to do. The journey starts on Monday : Stefan Rämgård

Ett foto publicerat av Tina Forsberg (@tiinaforsberg) Maj 13, 2016 kl. 11:53 PDT

Tina brukar vanligtvis ha med sig en partner på de långa distanserna hon springer – men den här gången blir det en resa på egen hand.

– Ingen kan rycka in och hjälpa mig. Strular det får jag väl ringa 112, säger hon till DT.

Du kan följa Tinas resa via Instagram-kontot @tiinaforsberg, där hon laddar upp bilder. Om du vill skänka pengar så kan du SMS:a AUTISM till 72970 och skänka 50 kronor eller Swisha valfritt belopp till 073 789 14 24.

Dela gärna vidare till dina vänner så de också kan läsa om Tinas fina initiativ.