Folkkära Astrid Lindgrens liv blir till film – så kommer den att se ut

Vi älskade henne och älskar henne fortfarande för hennes fantastiska berättelser som hon skrev under sitt liv. Astrid Lindgren blev världskänd för sina sagor, men nu är det hennes liv som ska berättas i form av en film. Nästa år kommer filmen ”Unga Astrid” som avslöjar vad som rörde sig i huvudet på folkkära Astrid Lindgren.

När Astrid Lindgren gick bort år 2002 lämnade hon folket i sorg, men med ett avtryck som för alltid kommer att leva kvar. Just nu pågår inspelningarna till ”Unga Astrid”, en hyllningsfilm som har premiär nästa år. Enligt Nordisk film är berättelsen en kärleksförklaring till Astrid, och i rollerna ser vi bland annat Pernilla August och Björn Gustafsson. Huvudrollen axlas däremot av Alba August.

Foto: Wikimedia Commons

– Min uppgift är att göra henne mänsklig och trovärdig, genom att hitta sprickorna. Precis som jag, har Astrid kämpat med ångest, självhat och begär, och allt det som hör till ungdomen. Jag undrar hur det var, att tacklas med alla dessa känslor och lustar, i ett hem som var så styrt av kristna värderingar. Det är spännande hur min bild av Astrid förändras dag för dag, ju djupare jag dyker ned i henne, säger Alba August som spelar unga Astrid i ett pressmeddelande.

Astrid Lindgrens berättelser har förgyllt mångas uppväxt. Hon har beskrivits som en sådan person som alltid satte barnen i världen först. Dela gärna för att hylla henne.