Folkkäre programledaren Pekka Heino lämnar SVT – efter 32 år

Efter drygt 30 år på SVT väljer nu den folkkäre programledaren Pekka Heino att ta farväl.

I podcasten TV-fabriken berättar han om beslutet att lämna sin arbetsplats.

– Det har varit fantastiskt lärorika och roliga år men jag tycker någonstans att man ska sluta när det är som roligast säger Heino i podcasten ”Tv-fabriken”.

Pekka Heino, 56, har varit ett välkänt ansikte för de svenska TV-tittarna. Sedan 1985 har han arbetat på SVT och de senaste sju åren har han varit programledare för ”Go’kväll” med nära en miljon tittare om dagen.

Men nu är äventyret slut på SVT för Heino. I podcasten ”TV-fabriken” berättar han att han lämnar kanalen efter 32 år.

– Jag har bestämt mig för att sju år räcker. Det sägs ju att på sju år hinner alla celler i en människokropp bytas ut så efter dessa sju år är jag en ny människa och då måste ju den här nya människan göra något annat, säger Heino i podcasten ”Tv-fabriken”.

Heino arbetade under 90-talet som kommentator för Eurovision Song Contest. Dessutom har han även varit programledare för ”Röda tråden” och ”Tusen och en bild”.

Bildkälla: Youtube

Vill sluta på topp

Heino berättar att han nu vill syssla med någonting annat men medger att han gärna vill fortsatta inom samma bransch. Vad 56-åringen kommer göra härnäst är fortfarande oklart

Han säger att en av anledningarna till att han lämnar SVT är för att jobbet blivit för mycket av en vana och konstaterar att han vill sluta på topp, en tid som nu har kommit.

– Jag är ute i god tid och ger mig själv möjligheten att inte gå för mycket på rutin. Det har varit fantastiskt lärorika och roliga år men jag tycker någonstans att man ska sluta när det är som roligast, säger Heino i podcasten ”Tv-fabriken”.

Tack för allt Pekka, vi kommer sakna dig. Dela gärna artikeln för att hylla Pekka som den fantastiska programledare han är!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna