Folkkäre tv-profilen Pekka Heino om sina sömnlösa nätter: ”Jag är jätterädd”

Tv-profilen Pekka Heino lämnar SVT efter 32 år.

Nu vet han inte riktigt vad som ska hända – och medger att han är rädd.
– Jag kan vakna mitt i natten och undra ”vad jag har ställt till med?”, säger han till Aftonbladet.

Youtube

Det var i förra veckan som tv-profilen och programledaren Pekka Heino, 56, meddelade sitt chockartade beslut till tittarna. Sedan 1985 har han arbetat på SVT och de senaste sju åren har han varit programledare för ”Go’kväll” med nära en miljon tittare om dagen.

Men nu är äventyret slut på SVT för Heino – efter 32 år lämnar han kanalen.

– Jag har bestämt mig för att sju år räcker. Det sägs ju att på sju år hinner alla celler i en människokropp bytas ut så efter dessa sju år är jag en ny människa och då måste ju den här nya människan göra något annat, säger Heino i podcasten ”Tv-fabriken”.

Heino berättar att han nu vill syssla med någonting annat men medger att han gärna vill fortsatta inom samma bransch. Vad 56-åringen kommer göra härnäst är fortfarande oklart, och på torsdagen talade han ut om tiden efter beskedet i Aftonbladets morgon-tv.

– Jag är jätterädd. Jag kan vakna mitt i natten och undra ”vad har jag ställt till med?”, ”vad har jag hittat på?”, ”varför gör jag det här?”. Men det går inte att backa nu, jag har liksom kommit ’beyond the point of no return’, säger han till Aftonbladet.

En sak är dock klart: Han vill inte växla ner och sikta på pensionen. Samtidigt pratar han om att SVT-jobbet kunde vara både en trygghet och en falsk trygghet. Då frågar Aftonbladets programledare om det var som en bur, varpå Heino svarar:

– Kanske det. Dina ord, inte mina.

Nu har han ingen aning om vad som komma skall.
– Det är det som är så spännande. Jag lever lite efter den där devisen att man kanske måste stänga en dörr ordentligt för att nya dörrar ska öppnas, säger Pekka Heino.

Foto: TT/Youtube

Tack för allt Pekka, vi kommer sakna dig. Dela gärna artikeln för att hylla Pekka som den fantastiska programledare han är!