”Foppa” vill att du delar det här och jag tror du kommer förstå varför

Idag är det internationella barncancerdagen.

Syftet med dagen är att uppmärksamma cancerdrabbade barn och ungdomar världen över. 

En som engagerat sig för att synliggöra barn med cancer är ishockeylegendaren Peter ”Foppa” Forsberg, 43. 

”Foppa” var känd för att alltid ge 100 procent ute på isen – men 43-åringen har ett minst lika stort hjärta utanför rinken.

Han har sedan tidigare engagerat sig i barn och unga som lever med sjukdom eller funktionsnedsättningar och 2015 var han ansiktet i Barncancerfondens reklamfilm, som fick stor spridning. 

I filmen, som förtjänar att delas hur många gånger som helst, hyllar ”Foppa” sin egen stora idol, cancersjuka Mattias, som Mattias i akut lymfatisk leukemi, 2013. 

Filmen med ishockeylegendaren Peter Forsberg och Mattias bidrog till insamlingsrekord. Bara marknadsföringen i anslutning till kampanjen gav 5,8 miljoner kronor – men det finns mer kvar att göra. 

Barncancerfondens vision är att utrota barncancer helt. Efter att ha arbetat i drygt 30 år med att fler ska överleva klarar sig idag cirka 80 procent av barnen. Här kan du läsa mer och skänka en gåva till kampen mot cancer.

Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi rädda liv. Dela gärna denna film vidare, så att alla som inte sett denna kan få  upp ögonen för denna viktiga fråga!