Föräldrarna firar varje dag som döende sonen lever, när jag ser vad de gör 99:e dagen forsar tårarna

Matt and Ginny Mooney från Arkansas, USA väntade barn, de kunde knappt bärga sig innan de fick träffa sitt lilla underverk. Men vid en rutinkontroll, tre månader innan det var dags att föda upptäckte läkaren någonting fruktansvärt.

Deras ofödde son led av en sjukdom som gjorde att han antagligen skulle dö redan innan han föddes, Edwards syndrom, också kallat trisomi 18.

Men Eliot var en kämpe, han föddes en månad för tidigt med hål på hjärtat, samt underutvecklade lungor. Men han levde.

Föräldrarna var överlyckliga, trots att de visste att han inte skulle få leva så länge.

Varje dag 16.59, klockslaget då han fötts, firade de Eliots födelse.

Efter två veckor på neonatalvårdsavdelningen, fick han åka hem, och familjen fortsatte att fira varje dag de fick ha med sin älskade son.

Men det var inte helt lätt, han behövde syrgas och han fick matas genom en slang, men varje minut var ändå värdefull, och Eliot gjorde flera framsteg.

Vid två månaders ålder slapp han syrgasen, och vid tre månader började han även att suga på tummen. Något som var mycket märkvärdigt, eftersom att barn som föds med Edwards syndrom inte brukar kunna öppna sina händer.

Till och med sjukvårdspersonalen var imponerade över Eliots utvecking, de hade knappt vågat tro att han skulle överleva förlossningen.

Men så kom den 99e dagen, den här dagen fick de inte fira klockan 16.59 som de brukade. Eliots späda kropp orkade inte mer.

För att hedra sin sons korta men betydelsefulla liv valde familjen att släppa ut 99 ballonger som fick följa Eliot till himlen.

En ballong för varje dag de hade haft äran att få spendera med sin son.

”Det var vackert att se. De försvann lika fort som dig”, sa Elliots pappa i en video dedikerad till sin son.

Här kan du se videon:

Eliots liv var alldeles för kort, men jag är säker på att han fick det bästa tänkbara dagar på jorden som han kunnat få.

Dela gärna om du också tycker att alla barn som lämnat oss i förtid är änglar!