Föräldrarna lämnade barnen på dagis för att få egentid – nu rasar mamman

Egentid ska inte behöva gå ut över ditt barn, det menar Jessica Lotorn, vars debatt fått stort utrymme i media under onsdagsmorgonen. Efter att förskolan skickat ut ett brev där de påminner föräldrarna om att umgås med sina barn förstod Jessica att ämnet blivit ett problem: föräldrar som använder förskolan för att slippa umgås med barnen. 

Det var ett informationsmail från barnens förskola som fick debattören Jessica Lotorn att rasa och skriva en text som öppnar ögonen för många föräldrar. I mejlet skriver skolan: 

”Vi rekommenderar att alla barn får en ledig period under sommaren. Ni som föräldrar är de viktigaste personerna för ert barn, var tillsammans med ert/era barn och njut av sommaren”. 

Och det var någonstans här som Jessica uppmärksammande ett stort problem i dagens samhälle. 
”Förskolepersonalen måste alltså förklara och påminna oss föräldrar om att inte försumma våra barn. De påminner oss om att vi faktiskt är de viktigaste personerna i våra barns liv. Det som gör mig så upprörd är att denna påminnelsen skickas ut med all rätt. Jag känner till alldeles för många människor som tar varje chans för att slippa vara tillsammans med sina egna barn. Människor som ser förskolan som ett tillfälle för ”egentid”, skriver Jessica i sitt debattinlägg på Expressen

Facebook/Jessica Lotorn

Med sitt inlägg vill Jessica öpnna ögonen för de föräldrar som använder förskolan som ett sätt att plocka ut egentid. 
”Den stora frågan jag ställer mig är: Varför skaffar man barn om man inte vill umgås med dem? Det finns alldeles för många föräldrar som ljuger för förskolan för att slippa umgås med sina barn.”, fyller Jessica i.

Hon poängterar också att egentid är viktigt, och att det är naturligt att vara utmattad, men att det inte ska gå ut över barnet, för om några år är tiden med spontana kramar förbi.

Jessica hoppas att hennes känga till föräldrar som flyr tid med sina barn ska tänka till.

Barn är inte barn länge, därför bör man ta vara på de stunder man får, menar Jessica. Dela gärna om du håller med och tycker att fler föräldrar borde läsa detta.