Föräldrarna lämnar 1-åringen ensam med barnvakten – nu vill de varna andra

Småbarnsföräldrarna Alicia Quinney och Joshua Marbury från Oregon, USA, var ute på en dejtkväll för ett par månader sedan, när de plötsligt blev oroliga för att barnvakten inte svarade i telefon. De hade lämnat en barnvakt tillsammans med sina små barn: en ettårig son och en dotter på tre och ett halvt år. Oron var befogad. När paret kom hem låg barnvakten och sov – och sonen Jacob som nyss hade fyllt ett år låg och skrek. Dagen efter upptäckte föräldrarna att Jacobs ansikte var täckt av blåmärken. Han hade blivit slagen av barnvakten. På grund av en lag i Oregon är det svårt att åtala mannen som misshandlade barnet. Nu har föräldrarna vänt sig till Facebook i sin frustration.

Händelsen inträffade i mars förra året, men det är nu den har fått nätet att koka, efter att pappa Joshua har skrivit ett Facebookinlägg om hur det inte går att åtala den misstänkte.

När föräldraparet kom hem från sin dejt skrek Jacob och de skickade då hem barnvakten och nattade själva sina barn. Dagen efter såg de att ettåringen hade blåmärken över hela ansiktet.

– Dagen efter var han helt blå i ansiktet, på armen och ända in i örat. Han hade ett blått öga och var blodsprängd i ett öga, säger mamma Alicia Quinney till danska Ekstra Bladet.

jakob1
© Bildkälla: Facebook

De tog Jacob till ett sjukhus, där man kunde konstatera att han hade blivit slagen. Läkarna sa till och med att slagen hade kunnat vara dödliga för den lille pojken, skriver Ekstra Bladet.

Föräldrarna gick till polisen, och lille Jacob fick genomgå en undersökning till för att polisen skulle kunna använda det som bevismaterial. Men Alicia och Joshua hörde aldrig tillbaka från polisen – i stället kontaktade de dem själva efter några veckor. Och de berättade att det inte var möjligt att åtala den misstänkte.

Enligt en lag i staten Oregon ska åklagaren kunna bevisa att offret har lidit fysisk skada och att offret också har upplevt väsentlig smärta. Det gör det svårt, när offret är ett barn som inte kan prata om händelsen – trots att den misstänkte i det här fallet har erkänt, skriver Oregon Live.

Familjen mår dåligt efter vad som hände och försöker hantera traumat. Mamma Alicia säger till Oregon Live att hennes förtroende för människor nu har skadats.

– Jacob har alltid varit mammas pojke, men efter denna händelse kan jag inte gå från honom utan att han börjar gråta. Och vår dotter går till psykolog på grund av att hon såg sin lillebror få stryk, säger Alicia Quinney till Ekstra Bladet.

jakob2
© Bildkälla: Facebook

Föräldrarna är självklart upprörda över händelsen och Joshua har skrivit ett ilsket Facebookinlägg om hur vansinnigt det är att det inte går att åtala barnvakten.

”INGEN kan slå ett barn och komma undan med det för att barnet inte verbalt kan berätta om det”, skriver han.

jakob3
© Bildkälla: Facebook

Inlägget har nu delats över 264 000 gånger. Här är det i sin helhet:

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna