Föräldrarna låter dottern måla tavlor till sitt rum – titta nu på det otroliga resultatet

Barn har förmågan att överraska en när man minst anar det. Oavsett om det handlar om att kunna diska, sparka på en boll, sjunga, dansa eller bara vara allmänt glada.

Men frågan är om det 16 månader gamla barnet Maya inte har överraskat mig mest av alla. 

När hennes familj flyttade in i deras nya hus fick Maya chansen att måla sina egna tavlor – och resultatet får mig verkligen att häpna.

När familjen Dalton, med föräldrarna Ryan och Raniece och 16-månader gamla dottern Maya, flyttade till sitt nya hus var det första de ville göra att göra hemmet så personligt de bara kunde.

De flyttade till ett lugnt område där de kunde starta sitt nya liv – men för pappa Ryan skulle dottern Mayas rum bli en utmaning. 

Bildkälla: Facebook/Highlands Books

Ryan bestämde sig för att Maya, som han ville skulle få utforska världen så mycket hon ville, fick chansen att vara en del i inredningsarbetet. Han köpte färg, penslar och stora canvasdukar – som dottern själv fick måla sina egna tavlor på.

– Jag vile att hon skulle få vara en del i att dekorera sitt eget rum. Det var väldigt spännande att se henne experimentera och bara ha roligt, berättar Ryan för amerikanska Buzzfeed.

Bildkälla: Facebook/Highlands Books

När Maya väl började måla skulle föräldrarna få se någonting häftigt. Deras dotter var rena rama mini-Picasso.

Trots att det 16 månader gamla barnet inte hade någon vidare konstutbildning eller erfarenhet hade Maya inga problem med att måla. Enligt Ryan tyckte hon det roligaste var att blanda färgerna.

Bildkälla: Facebook/Highlands Books

Många kan tycka att Mayas målningar är ostrukturerade – men hennes föräldrar ser det på ett helt annat sätt.

– Målningarna blev väldigt abstrakta för att Maya bara är 16 månader gammal. Hon är inte bunden till några regler utan har fria händer, säger Ryan till Buzzfeed.

Bildkälla: Facebook/Highlands Books

Ryan och Raniece låter Maya utforska världen på egen hand – och hennes målningar är ingenting annat än fantastiska tycker jag.

Hon är glad över det hon får göra, och det är i slutändan det absolut viktigaste.

Bildkälla: Facebook/Highlands Books

Jag kan inte få nog av hennes fina målningar och jag hoppas vi får se ännu mer i framtiden.

Maya är en riktig mini-Picasso!

Bildkälla: Facebook/Highlands Books

Maya är en så himla duktig liten tjej! Tveka inte på att dela vidare artikeln om du också tycker hennes målningar var vackra!