Föräldrarna varnar för livsfaran som tog deras dotters liv

Kenley Ratliff var som vilken glad 2-åring som helst. Hon var frisk och hade hela livet framför sig.

Men familjen drabbades nyligen av tragedi när Kenley hastigt rycktes ifrån dem. 

Nu vill mamman varna andra föräldrar så att inte Kenleys öde drabbar fler barn.

Kenleys familj bor i Indiana i USA. Kenley var som vilken 2-åring som helst och älskade att leka utomhus i gräset. Man brukar säga att frisk luft är bra för barn, men i Kenleys fall blev leken utomhus en dödsfara. 

För i gräset lurade en fara som skulle kosta henne livet.

© Gofundme

För ett par veckor sedan fick Kenley plötsligt hög feber. Hennes föräldrar tog henne till sjukhuset och läkarna misstänkte att hon hade halsfluss. De trodde att flickan skulle bli bättre snart och skickade hem familjen. Men dottern blev inte bättre. Föräldrarna åkte in ytterligare en gång, men skickades hem igen.

Men till föräldrarnas fasa blev Kenley bara sämre. Hon fick ännu högre feber, händerna svullnade och hon fick utslag över hela kroppen.

”Tillståndet den här lilla flickan var i när hon låg där, det är varje mammans och pappas mardröm”, berättar Nichol Kirby som är vän till familjen för WISH.

© Gofundme

Och mardrömmen blev bara värre. Den 30 maj åkte föräldrarna in med dottern till akuten ytterligare en gång. Nu insåg läkarna hur illa det var med Kenley. Hon lades in och fick antibiotika.

De konstaterade att flickan drabbats av fläckfeber, en sjukdom som överförs från djur till människor via fästingar. Förutom feber och utslag kan sjukdomen även göra så att den drabbade får bakteriella infektioner. Infektionen hade satt sig på Kenleys hjärna.

Kenleys föräldrar startade en GoFundMe-sida för att samla in pengar till dotterns vård.

”Hon får nu hjälp med andningen för att kunna överleva, och hela hennes familj är samlade runt henne. Vi hoppas på ett mirakel för detta underbara barn.” skrev familjen på sidan.

© Gofundme

Men den 3 juni var allt hopp ute. Det kom inte något mirakel och familjen tvingades ta det svåra beslutet att stänga av respiratorn.

Kenley Ratliff somnade in med sin mamma, pappa och storasyster vid sin sida. Hon blev bara två år gammal.

Trots att familjen just nu genomlider en fruktansvärd sorg vill de ändå sprida kunskap om dotterns död till andra föräldrar. Kanske kan det rädda andra barn som drabbas av samma sjukdom i framtiden.

”Vårt mål är sprida kunskap om fläckfeber och vi hoppas på så sätt kunna rädda andra barns liv. Snälla fortsätt sprida detta!” skriver familjen.

Även om du redan har koll på hur farliga fästingar kan vara så finns det kanske andra som inte vet detta. Hjälp gärna till att sprida familjens varning och undersök alltid både er själva och era barn efter att ni har vistats utomhus!

En fästing kan vara svår att upptäcka om man inte aktivt letar efter den, och ju snabbare den tas bort desto mindre risk är det att smitta sprids till barnet.

© Gofundme

Publicerad av Newsner familj