Företagets julklapp till anställda – en extra månadslön rakt ner i fickan

En extra månadslön rakt ner i fickan är vad anställda vid Matgrossisten Färskvarucentralen, Karlstad kan glädjas åt i jul. Efter ett framgångsrikt år väljer företaget att ge sina anställda en julklapp som är allt annat än snål.
– Det är vårt sätt att tacka alla duktiga medarbetare som under året medverkat till ett bra resultat, säger Per-Eric Fernlöf, grossistchef i företaget.

2016 har varit ett lyckat år för Matgrossisten Färskvarucentralen, som ingår i concernen Svensk Cater. Framgångarna har utlöst en så kallad resultatbonus, vilken företaget väljer att dela med sina anställda.
– Vi har tagit marknadsandelar och hela koncernen vi ingår i har gjort ett mycket bra resultat, säger Per-Eric Fernlöf till NWT

En extra månadslön i form av 31 000 kronor är vad varje anställd går hem med i jul, vilket Per-Eric Fernlöf tror ger motiverade anställda. 
– Modellen bygger på att alla, oavsett arbetsuppgifter, får samma utfall. Enkelhet har varit ledordet när modellen infördes. Vi utgår helt enkelt från vad vi tillsammans skapar för resultat på sista raden i bokslutet, säger han.

En extra månadslön skulle garanterat få mig att känna mig uppskattad på jobbet. Dela gärna om du tycker att fler företag borde uppmuntra sina anställda på det här sättet.