Förkrossad mamma avslöjar om vad som egentligen hände när hennes dotter dog hos barnvakten

Mamman Sierra Greenlee har tillbringat de senaste sex månaderna med att navigera i ett totalt mörker.

Faktum är att hon fortfarande genomlever sitt livs värsta mardröm.

I mars dog nämligen hennes 3-åriga dotter, Arya, plötsligt och oväntat.

 

Det skulle dock dröja till den 17 september innan Sierra Greenlee var redo att dela sin tragiska historia med resten av världen, i hopp om att det skulle rädda andra barns liv.

Hon skriver på Facebook om den fruktansvärda tragedi som drabbat henne och hennes familj:

”Jag skulle vilja dela med mig av den värsta natten i mitt liv”, inleder Sierra på Facebook.

Facebook / Sierra Greenlee

”Inte för att jag vill att ni ska tycka synd om mig, men för att jag skulle vilja informera dig om ett problem som är väldigt viktigt och så få vet om”.

Allting började när mamman slutat på jobbet och åkte för att hämta upp sin dotter hos barnvakten. Eftersom mamman jobbade skift kom hon väldigt tidigt på morgonen och Arya verkade sova när barnvakten bar ut henne till bilen.

Skrek på barnvakten

Men Sierra blev omedelbart orolig när hon lade handen på din dotters bröstkorg och kände att det inte fanns någon rörelse.

Panikslagen rusade hon tillbaka med Arya, in i barnvaktens hus, för utföra HLR. Samtidigt ringde hon ambulansen och väntade på på hjälp. Det var några fruktansvärda minuter.

”I mitt huvud visste jag att jag behövde vara lugn, men det kunde jag inte. Jag skrek på barnvakten och försökte tänka på att göra bröstkompressioner och andas och inte bli helt galen”.

Följande timme blev en mardröm.

Facebook / Sierra Greenlee

”Under 60 minuter försökte ambulanspersonalen rädda mitt barn. Jag ringde mina föräldrar och min dotters pappa. Jag hyperventilerande, jag grät, jag bad”, säger Sierra.

”Ibland kände jag mig som en outsider, som bara iakttog den här hemska händelsen. Jag hade alltid haft denna typ av mardrömmar men trodde aldrig att det skulle hända, inte mig. Det var det mest surrealistiska ögonblicket i mitt liv”, berättar Sierra.

Till slut samlades hela familjen på sjukhuset, där läkare bekräftade mammas värsta mardröm.

”Vi gjorde allt vi kunde, men tyvärr kunde vi inte återuppliva henne och hon överlevde inte”, sa läkaren.

Lätt att missa

Mamman leddes till sin dotters livlösa kropp och på dödsbädden försökte hon desperat klänga sig fast vid 3-åriga Aryas kropp.

Det var fortfarande oklart vad som orsakat dödsfallet och både läkare, mamman och barnvakten stod som frågetecken. Vad hade egentligen hänt?

Facebook / Sierra Greenlee

Efter noggranna undersökningar upptäckte till slut läkarna vad som orsakat det hela: ​​Arya hade en odiagnostiserad typ 1-diabetes.

Att upptäcka typ 1-diabetes hos barn kan vara väldigt svårt och anledningen är att varken vården eller föräldrarna lär sig se symtomen i tid.

– Det händer att de skickas hem igen med en uppmaning att komma tillbaka för att kontrollera fasteblodsocker några dagar senare. Men då kan det vara för sent, konstaterar Ragnar Hanås, barndiabetesläkare i Uddevalla.

De klassiska tecknen på att ett barn har insjuknat i typ 1 diabetes är trötthet, törst, stora urinmängder och viktnedgång.

Men det är inte alltid de är så lätt att sätta dessa saker i samband och i Aryas fall hade föräldrarna ingen anledning att misstänka att något var fel med den lilla flickans kropp.

Facebook / Sierra Greenlee

Nu varnar mamma Sierra för konsekvenserna av oupptäckt typ 1-diabetes och vädjar till alla föräldrar där ute:

”Jag ber dig att be ditt barns läkare att kolla upp detta”, uppmanar hon och fortsätter:

”Jag ber dig att vara medveten om tecken och symtom på denna typ diabetes”.

Andra symtom på diabetes typ 1 hos små barn kan vara:

  • Huvudvärk.
  • Förstoppning.
  • Klåda i munnen eller underlivet,
  • Buksmärtor.
  • Kräkningar.

Diabetes typ-1 är lätt att kontrollera med ett enkelt prov på sockerhalten i blodet. Kontakta genast en vårdcentral eller jouröppen mottagning om du tror att barnet har diabetes.

Sierra Greenlee

Jag ber dig att dela det här inlägget och berättelsen med alla du känner, eftersom ingen förälder någonsin ska få höra orden ”Jag är ledsen men tyvärr överlevde hon inte”. 

Lilla Aryas liv gick inte att rädda, men hennes historia får inte vara förgäves. 

Förhoppningsvis kan vi rädda fler liv och lära föräldrar att vara uppmärksamma på de lite svårtydliga symptomen på typ 1-diabetes. 

Gilla och DELA denna artikel vidare för att hjälpa till.