Forskning visar att mammor med stora rumpor får intelligentare barn.

Forskning är alltid ett intressant ämne! Det har nu kommit en undersökning från ‘University of Pittsburgh’ som kommit fram till att kvinnor med stora rumpor, får smartare barn. Studien visar att fett som finns i rumpan och låren, är avgörande för utvecklingen av ett barns hjärna.

”Du behöver massor av fett för att skapa ett nervsystem och fett i dessa områden är också berikat med DHA (dokosahexaensyra) som är en särskilt viktig komponent i den mänskliga hjärnan”, står det i undersökningens rapport.

BigAssSmartKids

De fettdepåer som finns i höfter, rumpa och lår, lagrar förhöjda halter av Omega 3s, samma fettsyror som hjälper spädbarns hjärnor att utvecklas ordentligt.

Som i alla studier, är det viktigt att notera att kondition och kost också är viktigt överlag för kroppskänslan och hälsan. Så, håll dig aktiv och hälsosam med det som känns bra för dig.

Men har du en större rumpa som du inte var stolt över tidigare (som du borde vara!), har du en ytterligare en bra anledning till att vara det nu.

5955404-butt-in-jeans

Vi avslutar med några ord från David Bainbridge, en omtyckt vetenskapsskribent. Han har forskat i vad majoriteten av alla män vill ha hos en kvinna (till utseendet) och kommit fram till följande:

”Eftersom kurvor är viktiga för kvinnors hälsa har män under århundraden utvecklat ett starkt begär till dem. De ”vet” att en kurvig kvinna sannolikt kommer att ge dem friska barn, kurviga döttrar och även kurvälskande söner.”

Så. Där har ni det. Fantastiska anledningar till att hylla de kurvigare kvinnorna!

Publicerad av Newsner, gilla gärna