Förskolan fick nog av föräldrarnas beteende – nu sprider sig deras lapp som en löpeld

Att titta ner i mobilen utan något särskilt syfte är något många gör på rutin. Vi skrollar genom Facebook-flöden, Instagram, nyhetssajter, ja till och med spelar spel. Detta kan verka harmlöst, men för folk i din omgivning kan det vara mer enerverande än du tror, särskilt för dina barn. 

En förskola i Texas, USA, hade lagt märke till hur barnen reagerade när föräldrarna hämtade dem utan att ge dem någon uppmärksamhet, istället var deras blickar vända ner i telefonen. Personalen blev bekymrade för barnen till dessa föräldrar och satte därför upp en lapp som nu sprids på Facebook som en löpeld.

För att motarbeta att många föräldrar kollade ner i telefonerna istället för på sina barn när de hämtade dem på dagis satte förskolan i Houston upp en lapp på entrédörren.

När en mamma vid namn Juliana Farris Mazurkewicz såg lappen på förskolans blev hon alldeles tagen. Hon tyckte att texten hade ett viktigt budskap och valde därför att dela den på sin Facebook, där den delades över 1,3 miljoner gånger.

Facebook/Juliana Farris Mazurkewicz

”Du hämtar ditt barn!
SLUTA TITTA PÅ MOBILEN!!!!
Ditt barn är glad över att se dig! Är du glad att se ditt barn??
Vi har sett barn försöka ge sina föräldrar saker de har gjort, och föräldern pratar i telefonen. Vi har hört ett barn säga ”Mamma, mamma, mamma…” och föräldern ger mer uppmärksamhet åt mobilen än sitt eget barn. Det är skrämmande. Sluta titta i mobilen!!”

Facebook/Juliana Farris Mazurkewicz

Att Julianas foto delats över en miljon gånger är ett tecken på hur viktigt det är att barn blir sedda. Dela gärna om du vill uppmuntra andra att ta vara på ögonblicken med sina barn.