Förskolans pumpautställning blev sönderslagen – nu ber förövarna om förlåtelse

Inför halloween har förskolebarn i Arvika skapat pumpor i olika färger och former och ställt ut dem i stadsparken. Men utställningen varade inte länge – natten till lördag blev de sönderslagna. Nyheten om de sönderslagan pumporna fick invånarna i Arvika att rasa på sociala medier, och nu har de skyldiga bett om ursäkt. 

”Vi skäms så fruktansvärt mycket”, skriver de i ett anonymt brev till Arvika Nyheter, och skickar även med 1 500 kronor till barnen.

När pumporna förstördes i helgen blev såklart barnen mycket ledsna.

– Det var superdumt gjort. Jag tycker att de som gjorde det borde laga dem igen, säger Tindra till Arvika Nyheter.

Nyheten om de sönderslagna pumporna har även väckt ilska på sociala medier.

Arvika Nyheter har fått ett brev från de skyldiga ungdomarna, som ber om ursäkt och berättar att de skäms över vad de gjort.

”Vi är skyldiga till att en del av pumporna blev förstörda i fredags. Vi vill be så hemskt mycket om förlåtelse och vi skäms så fruktansvärt mycket. Vi tänkte inte på att vi skulle göra så många ledsna”, skriver de bland annat.

De skickade även med 1 500 kronor till förskolebarnen som plåster på såren.

– Det är positivt att de har reflekterat över det. Skadan går inte att reparera, men de har i alla fall tänkt till vilka som har drabbats. Det är en solskenshistoria mitt upp i allt, säger Monica Ortega, som är avdelningschef för förskoleverksamheten.

Arvika Nyheter har nu lämnat över pengarna till Monica Ortega och barnen har redan kommit med förslag på vad de ska användas till. Godis, glass och leksaker står högt på listan.

Femårige Charlie Olsson hälsar även att ungdomarna nu är förlåtna.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna