Förskolorna slutar med pepparkakor i jul – för att kommunen måste spara

Pepparkaksbak och fika brukar vara traditionella inslag på landets förskolor, men i Östersund tvingas man nu ta bort det. Anlendingen är att kommunen måste spara pengar.

– Man tappar lite hoppet när det än en gång är barnen man väljer att spara in på, säger föräldern Johanna Sjösund till Aftonbladet.

Foto: Kallestad, Gorm

När det uppdagades att barn- och utbildningsförvaltningen i Östersund väntas gå back elva miljoner kronor beslutade sig kommunen för att spara in på flera håll. Några av de som påverkar är kommunens förskolor, som inte längre kommer att få köpa in pepparkakor, inte ens vid lucia.

– Som anställd inom förskolan ser jag ju neddragningarna varje dag. Pepparkakor i sig är ju inte det viktigaste, man kan ordna det mysigt ändå, men man tappar lite hoppet när det än en gång är barnen man väljer att spara in på, säger Johanna Sjösund, förälder och anställd på förskola till Aftonbladet.

Föräldrar fick inte skicka med barnen pepparkakor

Enligt Johanna finns det föräldrar som velat skicka med deg eller pepparkakor till förskolorna. Dock stoppas de av allergi-skäl. Johanna tror dock att många barn kommer sakna pepparkaksbaket.

Vad tycker du om att kommunen väljer att spara in på detta? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

Video: De har styrt Sverige genom tiderna