Försvunnen flicka från Jönköping hittades av busschaufför – nu hyllas han som en hjälte

I måndags vid lunchtid fick polisen larm om att en flicka i tioårsåldern försvunnit från sitt hem i Jönköping. Över sex timmar senare har polisen fortfarande inte hittat flickan, och gick därför ut med en vädjan till allmänheten. Bara en halvtimme senare har en busschaufför hittat flickan.

Efter att en tioårig flicka försvunnit från sitt hem i Bymarken i norra Jönköping larmades polisen snabbt. Flickan ska enligt föräldrarna ha varit upprörd och arg, vilket var anledningen till att hon smet ut. Det berättar polisen Åsa Willsund för Expressen.

 

Polisen bad om allmänhetens hjälp

Polisen tillbringade flera timmar att leta efter den tioåriga flickan, men utan resultat. De uppmanade då allmänheten och kollektivtrafiken att titta efter de signalement de angav.

Foto: Shutterstock

Runt 19.00, alltså bara en halvtimme efter att polisen bett allmänheten om hjälp, larmade en busschaufför om att han hittat flickan. Chauffören var Mukhtar Sheik Hussein, som lyssnat på polisens beskrivning av flickan. Han tittade noga på alla passagerare på sin buss, och förstod att en av dem var flickan det handlade om.
– Jag larmade direkt och blev så glad, så glad när polisen kom och hjälpte henne till sina föräldrar. Jag kunde knappt fortsätta köra, så glad var jag, säger chauffören Mukhtar Sheik Hussein till Expressen.

Tack vare att busschauffören var uppmärksam så kunde flickan lämnas till sina föräldrar istället för att hamna på villovägar under kvällen. Det är såna här chaufförer vi behöver i samhället, dela gärna för att hylla honom.