Fostermamman ber om ursäkt för sina skrikande barn, kassörens oväntade svar får henne att brista i gråt

Nick Tate jobbar i kassan på varuhuset Walmart i Newcastle, Oklahoma. Han är van vid att hjälpa alla olika typer av kunder, och faktiskt känd för att vara en av de trevligaste i personalen.

Han passar ofta på att fråga sina kunder hur deras dag har varit, och har ingenting emot att prata med dem en liten stund innan de stressar vidare i livet.

Nyligen betjänade han en kvinna med tre små barn. Det var fredag och varuhuset var fullt av folk. Kvinnan verkade stressad och hennes barn var trötta och bråkade med varandra.

Kön bakom kvinnan växte sig allt längre och Nick kunde se att de övriga kunderna började skruva på sig. Då bestämde han sig för att göra något drastiskt för att hjälpa kvinnan.

Det visade sig att kvinnan var fostermamma till barnen, två små flickor och en bebis. Flickorna bråkade oavbrutet i affären, vilket gjorde både mamman och de andra kunderna stressade. När Nick mötte hennes blick bad hon genast om ursäkt, som om hon hade gjort något fel. Men Nick var inte arg på henne – tvärtom.

– Har du en jobbig dag? frågade han henne medlidsamt.

När hon tog upp plånboken uppstod nästa problem.

Mamman hade ett så kallat WIC-kort som ska ge rabatter på vissa varor. Rabatterna ska hjälpa barnfamiljer med dålig ekonomi och gör bland annat att blöjor, välling och andra varor som rör barn blir billigare.

Men av någon anledning ville kortet inte fungera den här dagen. De försökte gång på gång med rabatterna gick inte igenom. Kön bakom mamman blev bara längre.

Nick förstod att han var tvungen att göra något. Då tog han ett beslut som förvånade både mamman och de andra kunderna i affären. Han tog upp sitt privata kort och betalade för kvinnans varor. Totalt 60 dollar – en summa som motsvarar ungefär en dagslön för Nick.

Så fort han dragit sitt kort började mamman att gråta.

Hon tackade honom för den fina gesten och lämnade affären. Senare skrev hon även ett facebookinlägg för att hylla Nick.

Jag kan inte annat än hylla honom jag också. En dagslön är mycket pengar, och att han valde att ge bort detta till en främling är verkligen ett bevis på att det finns godhet där ute i världen.

Publicerad av Newsner familj