Fotografen hittade ett ”övergivet” hus i vildmarken. När hon öppnar dörren får hon sitt livs chock.

Leslie David älskar äventyr och överraskningar. Det i kombination med hennes brinnande intresse för fotografering driver Leslie att söka upp övergivna gamla byggnader i hemstaden Ontario, i Kanada. En helt vanlig dag i hennes sökande hittade hon ett fallfärdigt hus med trasigt tak och en entré som nästan växt igen av ogräs. När hon väl tagit sig in i huset fann hon någonting som skulle förändra hennes liv för alltid.    

Det här är Leslie David. På hennes instagram delar hon med sig av alla övergivna hus hon besöker och äventyr hon får uppleva. Nu har hennes senaste upptäckt engagerat och berört tiotusentals människors hjärtan. Hon hittade ännu ett fallfärdigt hus som hon tyckte såg övergivet och spännande ut. Hon gick in, som hon brukade göra, men väl inne i huset fanns något som chockade henne.

Bildkälla

hon1

Vad hon hittade? Lawrence. Det bodde faktiskt en äldre man i huset. På hennes hemsida skriver hon om ögonblicket.

”Han har det tufft och därför tillbringar han den mesta av sin tid inne i huset. Ensam. Han har tappat sitt högra öga och har grå starr i det vänstra. Men till och med när han träffade en främling, som i princip inkräktat på hans privatliv, var han inget annat än snäll och trevlig. Han tillät mig till och med att ta bilder som jag för alltid kommer att hålla varma om hjärtat. Hans insida är vacker och jag tänker besöker honom fler gånger.”

Bildkälla

hon2

Leslie tackade Lawrence för gästfriheten och lovade att besöka honom igen.

Bildkälla

hon3

Några dagar senare återvände Leslie med massa mat och dryck. I tre timmar satt de nyfunna vännerna tillsammans i det fallfärdiga huset. De åt gott, skrattade och pratade. Hon fick höra om hans liv. Om både med- och motgångar.

”Han är verkligen världens snällaste. Mitt hjärta smälte. Jag hoppas att jag i slutet av sommaren har hunnit rensa lite skräp och annat från huset så att han kan få tillbaka lite av det hemmet som han en gång hade.”

Bildkälla

hon4

Under tiden som följde efter deras första möte var Leslie alltid där med mat så att Lawrence fick i sig näring. Han själv hade nämligen gett upp. Det var till och med så illa att Lawrence inte ens orkade söka hjälp när han drabbades av en stroke. Men mötet med Leslie hade satt igång någonting i honom. Han började sakta men säkert återfinna livsgnistan.

Bildkälla

hon5

Leslie kände så mycket för denna ensamme och skadade man. Hon insåg att en renovering av hemmet var viktigt för att hans livsglädje skulle återvända. Därför inleddes ett kraftigt renoveringsprojekt med hjälp av Leslies vänner och anhöriga. Hon visste att Lawrence inte hade så lång tid kvar att leva. Och ville att hans sista tid skulle bli fylld av glädje och kärlek.

”Han har pratat med mig om hur han vill ha sin begravning, och vill att jag ska vara där. Jag sa till honom att jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Han berättade någonting för mig som jag alltid kommer att bära med mig. Han sa att dagen jag dök upp var den bästa i hans liv. Jag förstår hur han känner. För den bästa dagen i mitt liv var när jag träffade honom. Han gav mig chansen att verkligen förändra någons liv. Att göra en vänlig gest utan att vilja ha någonting tillbaka. Det är en ovanlig möjlighet och jag är glad att jag tog chansen.”

Bildkälla

hon6

Tiden gick och när renoveringen var klar fortsatte de umgås och prata. Om livet i allmänhet och deras egna i synnerhet. Lawrence berättade bland annat att han förlorat kontakten med sin bror; den familjemedlem som han stått närmast.

Bildkälla

hon7

Månaderna gick och Lawrences hälsa blev sämre. Då hjälpte Leslie honom att finna ett äldreboende där han kunde spendera sin sista tid på allra bästa sätt. Leslie besöker honom fortfarande. Hon tar med hans favoritmat och ibland hänger hennes hund med.

Bildkälla

hon8

Lawrence älskar sitt nya hem – och vet att ingenting av det han gått genom den sista tiden hade varit möjlig utan Leslie. På hennes hemsida där hon delat med sig av historien och där skriver Leslie att förhoppningen att så många kan inspireras av den oväntade vänskapen.

”Jag berättar om det här i förhoppningen att inspirera minst en person att höra av sig till en person de kanske förlorat kontakten med, eller kanske bara glömt bort. Alla äldre människor är fortfarande fulla av liv och jag känner mig välsignad att ha mött en av dem.”

Bildkälla

hon9

Precis som Leslie skriver hoppas jag verkligen att det här kan inspirera oss alla. Dela gärna om du också blev berörd av den här historien om en oväntad vänskap.