Främlingarna hjälper den gravida kvinnan och jag fylls med så mycket värme.

Ibland hamnar vi i situationer i livet som vi inte riktigt kan styra över. Just det hände det här paret där frun var höggravid och mannen precis förlorat jobbet. Detta medförde att deras ekonomi blev kraftigt ansträngd och de hade det därför tufft att få ihop ekonomin. Men som tur var finns det människor där ute med riktigt stora hjärtan. Jag vet inte om historien är sann men är så pass fin att jag ville dela den med er. Jag kommer i alla fall att bära den här berättelsen med mig som en påminnelse om att alltid försöka hjälpa människor som har det svårt.

Jag jobbar natt på ett apotek som har öppet dygnet runt. Vid det här tillfället är det bara tre kunder i affären: ett lite ovårdat men trevligt ungt par och en ensam äldre gentleman. Kvinnan i paret är höggravid och hennes pojkvän sysselsätter sig med att välja ut små bebismössor som vi hade i affären och sedan hålla upp dem mot flickvännens mage. Sedan tittade han på prislappen och la med sorgsna ögon tillbaka mössorna på hyllan.

De valde sedan ut den billigaste typen av smärtstillande tabletter som vi hade i butiken och kom fram till kassan för att betala.

Kvinnan: Jag är ledsen men kan du vara snäll och höra med apotekaren om de här är säkra för mig att ta?

Jag: Självklart!

Medan vi väntade på att apotekaren skulle komma berättar de att barnet väntas komma vilken dag som helst. Apotekaren som jag jobbar med har betraktar paret ända sedan de kom in i affären.

Apotekaren: Det går bra för dig att ta de här tabletterna men får jag fråga varför du behöver dem?

Kvinnan: Javisst, jag har en hemsk hosta som får min rygg att göra ännu ondare. Jag kan inte ens sova på nätterna.

Apotekaren börjar nu gå igenom en lista över hostmediciner som är lämpliga för henne att använda, samtidigt börjar den unga mannen att skaka på huvudet med tårar i ögonen.

Mannen: Jag är ledsen, men jag har precis förlorat mitt jobb och vi har inte riktigt råd med det här. Jag är ledsen för att vi slösat med er tid.

Apotekaren: Det är okej, men den här förpackningen med smärtstillande är skadad så enligt lagen kan jag inte sälja den till er. Och då det var den sista asken så måste jag och min kollega nu gå in på lagret för att hämta fler förpackningar.

Apotekaren tar nu med mig in på lagret där han börjar fylla en korg med tre kartonger med smärtstillande tabletter, fyra flaskor med hostmedicin, en värmedyna för kvinnans rygg, en stor förpackning med blöjor och ett antal av de bebis-mössor paret tittat på tidigare. Han ger mig korgen och ber mig gå ut med den till paret. Jag gör som jag blivit tillsagd och båda börjar gråta och tackar oss båda om och om igen. Sedan börjar de gå ut ur affären.

Kvinnan: Än en gång, stort tack!

Då lägger sig plötsligt den äldre gentlemannen i konversationen och säger: Jag är ledsen, men jag kunde inte låta bli att höra vad ni pratade om. Sa du att du precis förlorat ditt jobb?

Mannen: Ja, jag jobbade som IT-tekniker.

Den äldre gentlemannen: Jag äger en stor butik som säljer dataprodukter och jag letar efter en ny tekniker. Kan du börja i morgon?

Låt mig bara säga att inte ett öga var torrt efter det. En vecka senare kom kvinnan tillbaka in på apoteket med sin nyfödda lilla dotter och bjöd oss på nybakade muffins. Det här var utan tvekan den bästa kvällen jag jobbat på i hela mitt liv.

Den här berättelsen gav i alla fall mig hopp om mänskligheten, om du håller med får du gärna klicka på gilla här under.