Främlingarna hjälpte mamman att få tillbaka sin kidnappade bebis.

När nyblivna föräldrarna Melissa McMahon och Simon Boisclais välkomnade sin lilla flicka Victoria till världen sprudlade de av lycka. Men det tog inte lång tid innan glädjeruset förvandlades till en mardröm. Timmar efter förlossningen tog sig en kvinna, utklädd till sjuksköterska, in på BB. Hon förklarade för föräldrarna att sjukhuset behövde genomföra ett rutintest på deras bebis. Drygt 10 minuter förstod sjukhuset vad som hänt och kontaktade myndigheterna, som snabbt började söka efter det kidnappade barnet. Melissa gjorde sitt bästa för att hitta den skyldiga och började posta foton av hennes bebis på Facebook. Bilden av kidnapparen spreds också som en löpeld av många nyhetskanaler. Melizanne Begeron var en av många som berördes av historien, så hon och några vänner beslutade sig för att göra vad de kunde för att hjälpa till i sökandet. De tog en bil och körde runt sitt område på jakt efter barnet. När en av vännerna sedan tog en ordentlig titt på bilden av kidnapparen blev hon chockad: Kvinnan var ju hennes gamla granne…  

Skarmavbild 2016-01-12 kl. 10.43.22

Strax efter att Melissa och Simon fått välkomna sin dotter Victoria till världen var mardrömmen ett faktum.

Skarmavbild 2016-01-12 kl. 09.40.53

En kvinna som klätt ut sig till sjuksköterska kom in på BB och kidnappade Victoria. Hon förklarade för föräldrarna att hon bara skulle ta ett rutintest på bebisen.

Skarmavbild 2016-01-12 kl. 09.41.15

Minuter senare insåg paret och sjukhuspersonalen att de blivit lurade. Kvinnan var ingen sjuksköterska, hon hade kidnappat deras lilla flicka. Melissa och Simon började desperat att posta bilder på Facebook för att få hjälp att hitta sitt barn. Polisen gick även ut med bild på kvinnan som kidnappat Victoria.

Skarmavbild 2016-01-12 kl. 09.51.08

En grupp unga vänner såg tv-nyheterna & Facebook-bilderna och berördes av familjens vädjan. De satte igång och började leta efter Victoria i sitt område.

Skarmavbild 2016-01-12 kl. 09.41.28

När en av vännerna tittade noga på bilden av kvinnan från övervakningsfilmen blev hon stum, för hon kände igen henne. Det var en gammal granne. Vännerna ringde polisen direkt.

Skarmavbild 2016-01-12 kl. 10.43.32

Efter att Victoria varit borta i 16 timmar kunde polisen frita bebisen. ”Det är det bästa ögonblicket i mitt liv. Vi grät”, säger Melizanne som hjälpte till att hitta Victoria.

Skarmavbild 2016-01-12 kl. 09.46.45

”Bilden räddade vår dotter! På mindre än en timme var hennes foto överallt … Det var fler än tusentals människor som delade bilden av kvinnan på sociala medier. … Vi vet att det var detta som räddade vår lilla Victoria. Varje like, varje delning, gjorde skillnad”, skrev Melissa på Facebook.

Jag är så glad att de lyckades hitta bebisen! Det här visar verkligen på en av fördelarna med sociala medier. Tillsammans kan människor verkligen göra skillnad, dela gärna vidare om du tycker det också!