Främlingen skäller ut mamman och hennes lilla bebis. Det kassörskan säger då ger mig hopp om mänskligheten.

Ibland kan allt verkligen kännas helt hopplöst – inte minst om det beror på att personer i vår omgivning trycker ned oss och är otrevliga. En sådan dag var det för Suzie Skougard. Tillsammans med sitt barn Carly, som har Downs syndrom, var hon och handlade i affären när inte mindre än tre främlingar dök upp och var otrevliga mot duon. Men väl i kassan skulle en underbar kassörska komma att ge dagen lite solsken trots allt.

Den rutinmässiga turen till mataffären var till en början hopplös för Suzie Skougard och hennes dotter Carly.

”Det var en kvinna som skällde ut mig för att inte ha satt på Carly skor när det var en sådan kall dag (fastän hon egentligen hade sparkat av sig skorna), det var ett butiksbiträde som var allt annat än intresserad av att hjälpa mig hitta en vara och det var en otålig person som knuffade sig förbi eftersom vi gick bakom en äldre gentleman som gick långsamt när personen hade bråttom”, skriver Suzie Skougard på Facebook.

Som om inte de otrevliga personerna vore nog så började lilla Carly snart att bli uppretad eftersom hon hade varit vaken länge och inte fått mjölk. Men Suzie Skougard kämpade på, och efter ett tag nådde hon äntligen kassan i mataffären. Där skulle allt vända när Suzie mötte sin favoritkassörska, som liksom dottern Carly har Downs syndrom.

Bildkälla: Team Carly Jean (Facebook)

bebisomammaiaffar

”Den här kvinnan jobbar på vår lokala mataffär och jag väljer alltid hennes kö. Till och med när jag var gravid så valde jag hennes, även om kön var mycket längre. När jag var gravid så pratade jag med henne de få minuter jag hade över. Jag ville veta hur Downs syndrom skulle bli för min lilla flicka när hon blev äldre. Hur skulle hennes liv bli? Skulle hon bli som den här kvinnan?”, skriver Suzie Skougard och fortsätter:

”Så i dag när vi skulle lämna mataffären sa kassörskan:

”Jag har Downs syndrom som henne, och jag har ett stort hjärta”.

”Du har definitivt ett stort hjärta”, svarade jag.

”Kan hon något teckenspråk?”, frågade kassörskan och pekade mot Carly.

”Hon kan några tecken!”

”När jag var en bebis så gjorde jag det här… (hon visar tecknet ”mer”) och det här… (hon visar tecknet ”snälla”).

”Ja exakt! Carly kan de där tecknen”.

”Jag vet också några till, jag kan lära henne! Och så tecknade kassörskan ”Jag älskar dig””.

Den underbara kassörskan fick både Suzie och Carly på bättre humör med sin enkla gest. Suzie avslutar Facebook-inlägget med en fin uppmaning:

”Vissa där ute känner att personer som har Downs syndrom inte bidrar med något meningsfull till vårt samhälle, men bland alla otrevliga personer i dag så var det hon som stod upp. Och genom att bara vara sig själv, så gav hon oss en underbar gåva. Ett leende”.

By the time I took the picture Carly had gotten upset, (it was past time for milk and nap was interrupted) but I still…

Publicerat av Team Carly Jean den 15 december 2015

Det här visar hur mycket en liten gest kan betyda och det är tur att vi har medmänniskor som är helt fantastiska när andra beter sig illa. Gilla gärna om du också tycker att det var fint gjort av kassörskan.