Främling trycker ner sonen i väskan för att kidnappa honom – pappans hämnd är blixtsnabb

Att ens barn ska fara illa är varje förälders värsta mardröm. Förra veckan hände det som inte får hända – en främmande man försökte kidnappa Ron Kraus son.

Men pappas snabba ingripande kan ha räddat sonens liv. 

Nu hyllas han över hela världen för sin insats. Samtidigt letar polisen efter den misstänkte kidnapparen.

Det var en helt vanlig torsdag i familjen Kraus hem. Sonen Ryker skulle snart fylla ett år och pappa Ron höll på att förbereda inför kalaset i trädgården.

© Youtube/CBS Chicago

Familjen bor i en villa i Walkerton, USA, och just den här dagen var det väldigt varmt ute. Plötsligt stannade en bil vid huset och en främmande man klev ur. Han förklarade för Ron att hans motor var överhettad och frågade om han kunde få lite vatten.

Ron var trevlig mot den främmande mannen och anade inte att han kunde vara farlig. Sonen lekte precis utanför ytterdörren, och Ron vände ryggen mot honom för ett ögonblick för att gå in och hämta vatten. Men då såg han en rörelse i ögonvrån.

© Youtube/CBS Chicago

Den främmande mannen hade lyft upp Ryan – och försökte nu trycka ner pojken i sin väska. Samtidigt vände han mot bilen och började springa.

Allt hände på bara några sekunder.

Det var en sträcka på ungefär 30 meter till bilen. Ron hann tänka att om han inte stoppade mannen innan han nådde bilen så skulle han aldrig mer se sin son igen.

© Youtube/CBS Chicago

Ron sprang snabbare än han någonsin gjort förut. Han nådde mannen innan han kom till sin bil och slog honom i huvudet allt vad han orkade.

Mannen föll ihop med Ryker bredvid sig. Ron lyfte upp sin son och rusade tillbaka till huset och låste om dem. Sedan ringde han polisen.

När polisen kom till platsen hade mannen försvunnit. Han kom undan – men Ryker var i alla fall i säkerhet. Polisen letar nu efter mannen som försökte kidnappa Ryker.

– Jag hoppas de får tag i honom och stoppar honom innan han försöker igen, berättar Ron för CBS Chicago.

Den här historien ger mig mardrömmar! Jag är så glad att Ron lyckades stoppa mannen – annars hade detta kunnat sluta riktigt illa. Nu håller vi tummarna för att polisen hittar honom.

Detta hände i USA, men det kan lika gärna hända i Sverige också. Lämna aldrig era barn utan uppsyn!

Publicerad av Newsner familj