Främlingar samlade in över 300 000 kronor till pappan efter bilden som berört tiotusentals.

Abdul är ensamstående tvåbarnspappa som flytt kriget i Syrien till grannlandet Libanon. För att kunna försörja sin familj var han tvungen att ställa sig på gatan och sälja pennor. Men en bild förändrade allt.

Här är bilden på Abdul som först spred sig över hela nätet för några dagar sen. Han står uppgivet och försöker sälja pennor för några ynka kronor medan hans 4-åriga dotter Reem sover på hans axel.

abdul 2

Bilderna på den då okände Abdul gick rakt in i hjärtat på tusentals människor som kände så mycket för familjen. Aktivisten Gissur Simonarson var en av många som blev berörd av bilden. Han skrev på Twitter och ville hitta hitta honom. Inom en halvtimme kunde han via hjälpsamma människor i Libanon komma i kontakt med Abdul.

abdul 3

Anledningen till att han ville komma i kontakt med Abdul var att han startade en insamling på nätet med hashtaggen #BuyPens. Han ville hjälpa Abdul och hans barn Reem, 4, och Abdelilah, 9, att starta ett nytt liv. Och insamlingen blev en dundersuccé. På bara tre timmar hade 5000 dollar donerats. I skrivande stund är den uppe i 38 000 dollar. Vilket innebär att Abdul och hans familj kommer att få minst 300 000 kronor. Helt fantastiskt!

Skärmavbild 2015-08-28 kl. 08.42.54

”Tack till alla som har stöttat det här. Det är fint att se människor hjälpas åt för att göra skillnad i en annan människas liv”, skriver Simonsson på insamlingssidan.

abdul

Bildkälla: Twitter.

Helt fantastiskt! Den här historien ger mig en stark tro på mänskligheten. Tillsammans kan vi göra skillnad – på riktigt.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna