Främlingarnas ord till familj i sorg visar varför vi måste bry oss om varandra

På amerikanska Fars dag i år bestämde sig Dan och hans fru Maxi Cortez för att gå ut på restaurang, äta gott och ha en härlig stund med sina döttrar Harper och Harlow.

Men när de skulle ta in notan såg pappan att några främlingar hade klottrat ned ett meddelande på baksidan av kvittot.

Vad främlingarna däremot inte visste var att familjen saknade ett av sina barn den där dagen. Allt var inte som det verkade.

Dan och Maxi Cortez i amerikanska Cabot, Arkansas, hade länge kämpat med att få barn. Till slut bestämde de sig för att testa provrörsbefruktning – vilket fungerade.

Maxi blev gravid med trillingar och den 27 maj 2015 kom lilla Landon, Harper och Harlow till världen via kejsarsnitt. Alla barnen var friska och fick åka hem tillsammans med familjen efter tre veckor på sjukhuset.

Bildkälla: Maxi Cortez (Facebook)

Två veckor senare började Landon må dåligt. Dan körde sin lille son i ilfart till sjukhuset, där han fick diagnosen Bakteriell meningit, en mycket allvarlig infektion.

Läkarna gjorde allt i sin makt, men Landon avled på sjukhuset, bara sju veckor gammal.

Bildkälla: Maxi Cortez (Facebook)

I år var det så familjens första Fars dag utan sin älskade pojke – och föräldrarna Dan och Maxi bestämde sig för att ta med sina 1-åriga döttrar och äta på restaurangen Red Lobster.

Men när de ropade in notan såg det att det fanns en liten hälsning på baksidan av kvittot.

”Njut av tiden med era barn, de växer snart upp. Från familjen mittemot er. Gud välsigne er”, stod det på den anonyma lappen.

Men det var inte allt: främlingarna mittemot hade dessutom betalat familjen Cortez nota.

Bildkälla: Maxi Cortez (Facebook)

Den enkla gesten betydde mer än vad den okända familjen mittemot någonsin hade kunnat ana. På Facebook bestämde sig mamman Maxi för att skriva om händelsen:

”Till familjen på Red Lobster som satt mittemot oss idag. Ni ställde aldrig några frågor eller pratade med oss. Men ändå gjorde ni någonting som vi aldrig kommer att glömma. När servitrisen lämnade över notan med eran anteckning började våra ögon att tåras. I era ögon såg vi säkert ut som en familj på fyra personer, som bara ville fira den viktigaste mannen i vårt liv. Men visste ni att vi var fem stycken i vår familj förra året?

Ni kunde förstås inte veta det, men förra året förlorade vi en av våra trillingar. Högtidsdagar som denna är alltid tuffast. Men utan att veta något om vår situation, så betalade ni ändå för vår måltid. Ni kanske aldrig får reda på vår historia och hur en sådan här liten gest kan betyda så mycket för oss. Jag skriver här för att tacka er från djupet av våra hjärtan! Jag hoppas att detta inlägg når er, så att ni en dag kanske förstår. För det som kanske bara var en liten gest av vänlighet från er, lyste verkligen upp hela vår dag.

Vänligen dela detta så att dessa underbara människor kanske får se detta!”

Bildkälla: Maxi Cortez (Facebook)

Dan och Maxi blev totalt överrumplande av den okända familjens vänliga gest på restaurangen. Den kom när det behövdes som allra mest – och visar hur mycket en gest för någon annan kan betyda. Dela gärna vidare denna fina historia för att inspirera andra att visa lite vänlighet mot sina medmänniskor!