Främlingen hånar servitör med autism – då svarar chefen med att avskeda honom

”Kunden har alltid rätt”, så lyder ordspråket inom service- och restaurangbranschen. Jag minns hur de orden ofta ekade i mitt huvud när jag jobbade extra som servitris under gymnasietiden, och hur de skapade hög prestationsångest. 

Att inte bli uppbackad när någon beter sig illa obefogat mot en kan vara ett hårt slag mot självkänslan, därför blev jag berörd när jag fick höra vad den här chefen gjorde när en kund mobbade en anställd. 

En kund var missnöjd över servicen han fick från restaurangen Little Italy i USA, och framförde därför sina klagomål till restaurangens föreståndare. Men istället för att ifrågasätta och skälla ut den anställde som klagomålen var riktade mot var det kunden som fick skäll. Anledningen var att kunden i fråga gått till personangrepp, vilket denne snabbt fick ångra. 

Det började med att en kund skällde ut en av de anställda som levererade mat på grund av en missuppfattning i beställningen. Kunden nöjde sig dock inte där, han ringde upp resturangen och fortsatte att skälla och svära, denna gång med ett flertal personangrepp gällande den anställdes autism, det berättar The Mighty

Foto: Pixabay

Kunden hade bland annat hävt ur sig att den anställde var drogpåverkad, men så var inte fallet då den anställdes autism påverkade talförmågan. 

P.J. Gialopsos, som äger restaurangen, tog kritiken på allvar, men inte på det sätt som många resturangägare brukar. Som svar skrev hon ett brev till kunden som hon delade med sig av på Facebook. I brevet stod bland annat följande: 

”Så han [som leverade maten] kanske har lite bekymmer med den sociala biten, men det ger honom inte rätt att kalla honom för fula namn och förstöra hans dag.”, skrev Gialopsos, som sedan meddelande kunden att han inte är välkommen att beställa mer från dem.

”Nu har vi avskedat den här kunden. När hans adress, namn eller telefonnummer uppges kommer det dyka upp en notis där det står ‘ACCEPTERA INTE BESTÄLLNINGEN’. Jag hoppas att kunden i fråga kommer bli riktigt förvånad, när den där ‘idiot’-killen som levererade hans mat kommer bli fysiker, mikrobiolog eller kemiingenjör en vacker dag.”, skriver hon på Facebook

Facebook/Little Italy Restaurante

Andra från vänster är restaurangens ägare P.J. Gialopsos, efter att ha mottagit pris för restaurangen.

Hennes inlägg har nu gillats av över 33 000 personer och delats över 8 000 gånger, vilket visar hur många personer som stöttar hennes initiativ. 
– Det faktum att han har autism spelar ingen roll för någon på restaurangen. Han bara jobbar på, säger hon till The Mighty

Den här kvinnan är ett exempel på hur en bra chef bör vara. Hon backade upp sin anställde och visade tydligt att det inte är okej att gå till personangrepp. Dela gärna om du tycker att hon gjorde rätt.