Främlingen i lastbilen skyddade Daniel under farliga däckbytet.

I fredags var 20-åriga Daniel Ljung och hans vänner på väg till Smögen när de plötsligt började ryka och låta från ena bakdäcket. De befann sig på en stor väg utan säkra platser att stanna på. Dessutom saknade de både extradäck och varningstriangel. 

Situationen kunde bli mycket farlig – men vännerna fick hjälp från oväntat håll.

”Jag har nog aldrig vart den som trott det bästa om människor, men igår träffa jag någon som gjorde något utöver de vanliga för några idioter han aldrig träffat. Och det du gjorde, kära främling, kan vart skillnaden mellan liv och död.”

Så inleder Daniel sitt facebookinlägg som över 64 000 personer har gillat, och fortsätter:

”Vi var på väg mot Smögen igår när vårt däck explodera på riksväg 44, tusen tack för du spärra av det högra körfältet med din lastbil. Att du riskera din lastbil, ditt jobb och liv för några du inte kände. Det du gjorde underlätta extremt mycket vårt däckbyte och vem vet som hade kunnat hänt om vi inte fått det skyddet. Än är inte den sista hjälten född, och det är jag tacksam för.”

Det var i fredags som Daniel och hans vänner från Vänersborg var tvungna att stanna vid vägkanten på riksväg 44, efter att de upptäckt flera hål i vänster bakdäck. De hade inget extradäck i bilen, utan tvingades vänta på att en kompis som skulle komma med däck.

– Vi hade ingen varningstriangel så vi fick stå och vifta och peka, det var det bästa vi kunde göra då, berättar Daniel för Aftonbladet.

När kompisen kom påbörjade vännerna ett farligt däckbyte. Bilen stod precis vid körbanan, och de var tvungna att stå i högra körfältet för att kunna byta däck. Det var då en lastbilschaufför kom till undsättning.

– Han sa ”Här kan ni inte stå, det är farligt här – folk kör ju väldigt tokigt”.

Chauffören använde sedan sin stora lastbil för att skydda vännerna. Han stod kvar och blockerade höger körfält medan vännerna jobbade med däcket. När de var klara åkte han vidare.

– Han berättade för min kompis att han precis tagit semester, ändå tog han sig tiden att stanna på motorvägen och hjälpa oss i en situation vi satt oss själva i. Det var extraordinärt gjort och jag ville hylla honom, berättar Daniel för Aftonbladet.

 

Vad snällt gjort av lastbilschauffören! Jag är glad att allt gick bra till slut. Tänk på att alltid ha en varningstriangel i bilen, och ta det lugnt på vägarna där ute!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna