Främlingen ser sonens stomipåse och kallar honom äcklig – men mammans svar borde alla läsa

Man ska aldrig döma andra efter deras utseende.

Det tror jag vi alla kan skriva under på.

Men trots läser jag gång på gång om det motsatta och när jag läste om mamman Dallas och hennes 2-årige son Jameus blev jag på riktigt upprörd.

Mamman Dallas Fowler har själv berättat om händelsen på sin Facebook. Hon tog med sig sin 2-årige son Jameus till mataffären för att handla.

När de stod i kön till kassan ville hennes son busa lite och ville ha en stor kram.

Så klart fick han det av sin mamma, som lyfte upp honom i sin famn.

Men när hon lyfte upp sin lilla pojke så åkta han tröja upp, och visade vad som dolde sig där under. Det är nämligen så att 2-årige Jameus har stomipåsar på magen, då han lider av en tarmsjukdom.

Det var nu det otroliga inträffade – en främling i kassakön fick syn på barnets stomipåsar och uttryckte direkt avsky.

Främlingen pekade på pojken och sa:

– Hur kan du låta honom se ut så där? Det ser äckligt ut. 

Mamman Dallas stod helt paff i kön, utan att veta vad hon skulle tro eller tycka.

Till slut samlade hon sig och berättade hur det låg till. Hennes son lider av en tarmsjukdom och måste ha stomipåsar för att överhuvudtaget klara sig.

Efter påhoppet mot sonen kände sig Dallas skakad och skrev om känslorna på Facebook. Hon valde också att dela en fin bild på sin pojke, en bild där man ser hans stomipåsar.

Och hennes budskap borde alla läsa.

”Jag väljer att visa den här bilden på min son, för det finns inget äckligt med honom. Stomipåsar verkar vara tabu för många, men i verkligheten är det väldigt många människor som har faktiskt har stomipåsar. Utan sin stomipåse skulle min son inte klara sig. Han ser frisk ut, men du vet inte att han genomgått mer än 20 operationer för att klara sig,” 

skriver hon och fortsätter. 

”Så snälla, välj dina ord med omsorg, speciellt när du uttalar dig om någon som inte vet något om. Vi alla kämpar med olika problem som du inte vet någonting om. Min son kämpar med sina problem, och tro mig, han vinner sin strid.”  

Jag skriver helt under på mammans ord och tycker hon hanterade situationen bra, trots främlingen påhopp på hennes lilla pojke. Tänk på att ord kan göra ont och men även kan sprida glädje och kärlek – DELA gärna så fler kan få ta del av det budskapet! 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna