Främlingen smyger in i trädgården för att stjäla ett paket – då gör grannarna det enda rätta

Jeff Horner hade beställt presenter på internet till sin fästmö Kylee. De skulle komma fram lagom till hennes födelsedag och Jeff väntade med spänning.

Paketen levererades till parets dörr och Jeff fick ett meddelande från UPS när de var framme. Men när han gick ut för att hämta in dem fanns inga paket där.

Han blev förvirrad – och beslutade sig för att ta en titt på övervakningsfilmen för att se vad som hänt.

På filmen kunde han se två personer som betedde sig konstigt ute på gatan – men han var inte beredd på vad de skulle göra.

En kvinna hade helt iskallt promenerat in i Jeffs trädgård och tagit med sig paketen. Jeff och hans fästmö Kylee blev både ledsna och arga – hur kunde någon bete sig på det här sättet?

Jeff anmälde händelsen till polisen, och passade även på att publicera övervakningsfilmen på Facebook. Han hoppades på att någon skulle känna igen kvinnan och hjälpa honom att identifiera henne.

Det dröjde inte länge innan Jeff fick in tips från grannar i området – fler tips än han någonsin hade räknat med. 

Hundratals personer kommenterade filmen och flera av dem kände igen kvinnan. Jeff fick snabbt hennes namn och adress och kunde meddela polisen. Kvinnan greps några timmar senare för stölden.

– Jag fick tillbaka min tro på mänskligheten efter detta, säger Kylee efteråt.

Nu hoppas paret att kvinnan lärde sig en läxa.

– Om du vill ha något, skaffa ett jobb och betala för det själv. Stjäl inte från andra, för de jobbar hårt för sina pengar, säger Kylee.

Facebook kan användas till mycket – den här gången kunde en kvinna identifieras och gripas tack vare medmänniskor i området. Jag tror inte att hon kommer stjäla paket i andras trädgårdar igen!

Här nedan kan du se övervakningsfilmen.

Publicerad av Newsner