Främlingens fina gåva till hemlösa kvinnan lämnar ingen oberörd

Ingen människa förtjänar att vara hemlös, men trots det är det ett problem i både Sverige och många länder utomlands. 

60-åriga Irene hade varit hemlös i över 10 år och lämnats ensam åt sitt öde.

Men tur var det då att det finns godhjärtade personer i hennes närhet – likt Elvis Summers som vägrade ge upp hoppet om hennes framtid.

För drygt 10 år sedan hade Irene McGee, eller ”Smokie” som hon kallar sig, blivit hemlös.

I samband med att hennes make gick bort förlorade hon också deras gemensamma hus och sedan dess har hon vandrat på Los Angeles gator i hopp om en bättre framtid. 

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Irene rörde sig mycket i ett bostadsområde och hade hittat en plats hon ofta spenderade mycket tid på.

I ett av husen i närheten bodde 37-årige Elvis Summers – och flera gånger i veckan gick Irene upp till honom och frågade om han hade några pantflaskor, vilka han gärna gav henne. 

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Men inte långt efter deras första möte började Elvis fundera. Han såg den 60-åriga kvinnan, helt ensam och utelämnad, sova i smutsen ute på gatan. Det tyckte han var allt annat än okej. De två började prata – och en dag skulle han ge Irene ett förslag. Något som skulle förändra allt.

– Hon är en människa som oss andra. 60 år gammal, mamma och farmor, och hon sover i smutsen. Det är inte rätt, säger Elvis till CBS LA.

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Elvis frågade Irene om han inte skulle bygga ett hus till henne. Väldigt glad, men chockad av frågan, svarade Irene ja – och med 4000 kronor i fickan åkte Elvis iväg och handlade virke.

Med hjälp av några lokala företag fick han hjälp med de resterande delarna som behövdes, och strax därefter påbörjade han projektet.

– Jag ville bygga det säkert så hon kunde känna sig trygg och varm, säger Elvis.

Bildkälla: Youtube/CBS LA

5 dagar senare skulle Irene få sig sin livs överraskning. Plötsligt kom ett litet hus på hjul rullandes längs trottoarkanten – och Elvis löfte till henne var uppfyllt. Han hade byggt färdigt huset, och Irene behövde inte längre sova utomhus. 

– Jag är så himla glad, nu ska jag börja leta efter ett jobb, berättar hon. 

Bildkälla: Youtube/CBS LA

Elvis kom överens med myndigheterna i Los Angeles om att huset fick stå kvar på gatan, bara de flyttades var 72:a timme. Dessutom startade han kort därefter ett projekt för att bygga ännu fler minihus för hemlösa i staden.

Du kan se och läsa mer om Elvis projekt här och i videon nedan kan du själv höra Irene och Elvis berätta om deras möte och det nya huset.

Elvis är en sann inspiration för alla, att öppna upp sitt hjärta på det här sättet är verkligen värt att uppmärksammas. Dela gärna vidare artikeln för att hylla Elvis fina initiativ.