Främlingens handskrivna lapp chockar mamman – orden får nätet att koka

Vi får ofta höra att man inte ska döma en bok efter omslaget. Men det var precis vad en främling gjorde när mamman Nikki Waller, som såg fullt frisk ut, parkerade på en plats vikt för handikappade och gick in i en affär med sina två barn.

Främlingen tog fram papper och penna, skrev en lapp som var rakt igenom oförskämd och fäste på mammans vindruta – omedveten om att hennes 7-årige son Alex är handikappad och knappt kan gå.

Nu sprids mammans Facebook-inlägg som en löpeld på nätet.

Nikki Waller och hennes två barn skulle iväg och handla på en affär i amerikanska Belle Vernon, Pennsylvania. De parkerade på en av fyra tomma handikapplatser, hängde upp handikappskylten i backspegeln och knallade in i affären.

Bildkälla: Youtube

Men när familjen kom ut trodde de inte sina ögon. En främling hade bemödat sig att skriva en lapp och fästa den på mammans vindruta. Där stod det:

”Reserverad parkering. 

Fick du ditt socialbidrag i dag?”

Bildkälla: Youtube

Även om Nikki Waller var vid god hälsa hade främlingen missat en avgörande detalj. Hennes 7-årige son Alex lider nämligen av juvenil idiopatisk artrit, en reumatisk ledsjukdom som ger stora smärtor och problem att röra sig.

Alex tvingas ständigt bära vriststöd under jeansen – men även med skyddet har han svårt att gå. Han sparar sig således mycket smärta genom att familjen parkerar närmare ingångarna, på de markerade handikapplatserna, när de ska iväg och handla.

Bildkälla: Youtube

Främlingens lapp sårade familjen.

”Jag tyckte det var oförskämt av någon att göra det, för andra människor har också problem som inte syns”, säger 7-årige Alex till WTAE-TV Pittsburgh.

Bildkälla: Youtube

Mamman bestämde sig för att dela med sig av händelsen på Facebook. Hon ville öka uppmärksamheten kring mindre synliga funktionshinder genom att förklara att saker inte alltid är vad de verkar.

”Du såg uppenbarligen mig och mina barn svänga in på en av fyra tomma handikapplatser, du såg våra åldrar, och du gjorde ett antagande. Olyckligt nog är det den yngsta familjemedlemmen i vår grupp som behöver den här platsen”, skriver Nikki Waller på Facebook enligt WTAE-TV Pittsburgh.

Bildkälla: Youtube

Facebook-inlägget fick snabbt stort genomslag där det delades vidare tusentals gånger. Samtidigt har mängder av personer hört av sig till Nikki personligen och tackat henne för att hon har uppmärksammat situationen offentligt.

”Om det kan hjälpa en person som är i samma situation så har det lyckats”, säger mamman Nikki till WTAE-TV Pittsburgh.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Man ska aldrig döma en bok efter omslaget – för saker är inte alltid vad de verkar. Dela gärna vidare för att hjälpa mamman Nikki att uppmärksamma situationen!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna