Främmande kvinna stal barnvagn med sovande bebis – nu vill mamman varna andra

Det är alla föräldrars värsta mardröm. 

På måndagen blev det verklighet för en familj – när två okända kvinnor plötsligt gick iväg med barnvagnen. I den fanns ett sovande barn.

Föräldrarna hörde hur barnvagnen togs ifrån gården – och pappan rusade ut, skriver Politiken.

Det var i ett vanligtvis lugnt område i utkanten av danska huvudstaden Köpenhamn som kidnappningsdramat inträffade på måndagen. 

Barnvagnen stod ute på gården när de två kvinnorna fick syn på den. Plötsligt hörde pappan ljud från babymonitorn, som låg inne i vagnen. Han sprang genast ut – och kunde få tag i en av kvinnorna som senare greps av polis. 

Samtidigt försvann den andra kvinnan, enligt vittnesuppgifter tillsammans med en okänd man. 

Den 23-åriga kvinnan har förklarat i förhören att hon tyckte barnvagnen såg fin ut och att hon ”behövde en egen till sin son”. Hon förnekar att hon hade för avsikt att kidnappa det sovande barnet, och säger att hon inte såg det. 

– Två kvinnor har stulit en barnvagn med en sovande baby i men stoppas cirka 100 meter längre ner på gatan av föräldrarna. En kvinna greps och fängslades tills polisen relativt snart efter att växa fram. Den andra kvinnan är fortfarande på fri fot, men vi söker henne för tillfället.

– Den som gripits är en 23-årig rumänsk kvinna och på tisdagmorgonen kommer hållas förhör, säger Torben Madse, polischef i Köpenhamn, till TV2

Kvinnan hade anlänt till Danmark på söndagskvällen och var utlovad arbete i landet. 

Nu har hon dömts till fängelse i 20 dagar – och utvisning i sex år. 

Föräldrarna ska vara i chock och ville inte prata med danska tv-kanalen. Samtidigt har mamman publicerat ett öppet brev i en Facebook-grupp för människor som bor i området. Hon vill nu varna andra föräldrar. 

– Vi och alla grannar är i chock, skriver Majbritt Gilbert Jespersen enligt TV2 och fortsätter:

– Ta hand om dina barn där ute, och låt inte barnvagnar stå obevakade även i en säker gård eller ett säkert bostadsområde. 

Foto: Shutterstock (Kvinnan och barnet på bilden har ingenting med händelsen att göra.)

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna