Främmande par gör hjärtevärmande gest för pappan och hans son

Ständigt omges vi av ett mediebrus med dystra nyheter kring krig, misär, brott och problem.

Därför är det alltid så upplyftande när man ramlar över historier om personer som gör något fint för andra – utan att förvänta sig något i gengäld.

Det känns som det blir allt mer sällsynt, men än i dag finns faktiskt den där typen av genomtrevliga medmänniskor där ute i vida världen – något som pappan Kevon Smith Sr. nyligen fick bli varse om…

Kevon Smith. Sr satt på en restaurang i  amerikanska Willoughby, Ohio, och avnjöt en härlig frukost tillsammans med sin tre månader gamla son.

Plötsligt såg han genom fönsterrutan hur ett äldre par stod och stirrade mot dem. 

Bildkälla: Flickr

Kevon förstod ingenting och började undra vad som försiggick.

När han och sonen senare lämnade restaurangen blev det ett ännu större frågetecken. Där, fastklistrad på bilens vindruta, satt en ihopvikt, handskriven lapp.

Bildkälla: Shutterstock

Kevon öppnade lappen och läste. Där stod det: ”I dag står jag och min fru för er måltid. Njut av din lille sons sällskap så länge som gud har avsikt för det. Fortsätt göra exakt det du gör. Familjen Mason”.

Bredvid lappen låg dessutom en bunt med sedlar som betalade för restaurangbesöket.

Bildkälla: Tiffany Tucker (Facebook)

Det äldre paret konstaterade att fler pappor borde vara som Kevon – och han blev alldeles tagen av den fina gesten. Inte minst då han själv växte upp utan sin pappa och därför håller tiden med sin egen son som det mest värdefulla han har. 

– Jag känner många killar som inte tar hand om sina barn. Jag vill visa att alla i det här området inte är kriminella, att några av oss finns där som pappor, säger Kevon Smith Sr. till Cleveland19 News.

Kevon berättar också att han kommer skicka det vidare genom att göra något fint för en annan främling. När sonen blir äldre ska han även få historien berättad för sig – som ett exempel på hur mycket en vänlig gest betyder.

Bildkälla: Kevon Smith Sr. (Facebook)

Vore det inte fint om vi alla, någon gång, lyfte blicken från vårt eget och bara bestämde oss för att göra något vänligt för en främling? Det tycker i alla fall jag – och därför ville jag sprida den här historien vidare så fler kan inspireras att göra något fint för andra. Om du håller med får du gärna dela artikeln till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna