Frisören Frida hjälper de som inte har råd i jul – åker hem till folk och ger dem gratis klippning

Julen är en tid för glädje och omtanke – men inte för alla. För de som inte har pengar eller någon att fira med är julhelgen en av de jobbigaste helgerna på hela året.

Tanken slog 32-åriga Frida Weidlertz, från Stockholm. Hon ville göra något för att förgylla julen för ensamma eller behövande, men hade själv inga pengar att skänka. Då kom hon på idén att nyttja sin kompetens som frisör och erbjuda gratis hemklippning.

När alla började räkna ner till julen slog det Frida Weidlertz att julen är en tid då många påminns om hur ensamma de är eller hur lite pengar de har. Frida ville hjälpa till, men hade själv inga pengar att skänka bort. Då fick hon en idé.

Frida har jobbat som frisör i snart tio år, och genom att erbjuda gratis klippning till behövande kan hon förgylla julen för åtminstone några. 
– Julen är inte en trevlig helg för alla, det är många som har ångest och tycker att det är jobbigt. Jag har varken pengar eller plats för alla men tänkte med mitt yrke bjuda tillbaka, säger Frida till Aftonbladet

Facebook/Frida Weidlertz

Frida använde sig av Facebook för att sprida sitt initiativ. Där erbjuder hon sig att köra bil hem till folk som själva inte kan ta sig till henne, och att hon kommer att välja ut tio personer av de som hör av sig. 

”Julen är en av dem jobbigaste helgerna för många.
Jag tänkte att jag inte har plats och pengar för alla dessa, men jag har en sax och kam.
Jag är utbildad frisör sedan 2004 och tänkte med mitt yrke bjuda tillbaka.”, skriver Frida på sin Facebooksida.

Inlägget har delats 85 gånger och fått massvis med positiva kommentarer. Nu kan vi hjälpa Frida att göra julen lite gladare för några.

Dela gärna om du tycker att fler borde hjälpa i den mån de kan. Det kan betyda mycket för någon annan.