Frisören ger hemlösa människor en makeover på fritiden. När jag ser resultatet blir jag alldeles varm.

Nasir Sobhani är frisör, föredetta missbrukare och volontärarbetare – med ett hjärta av guld. För på helgerna när han är ledig från sitt vanliga jobb på salong klipper han hemlösa helt gratis på gatan.

Nasir kallas för ”The Street Barber” och har över 8 000 föjare på Instagram. Där lägger han upp bilder på dem hemlösa personer han klipper med en tillhörande text som berättar om deras liv. Som föredetta missbrukare känner han igen sig hos många av sina gratiskunder. Han säger till PLGRM att han skämdes varje dag. För honom var frisöryrket och volontärjobbet avgörande för att lyckas hålla sig nykter. I dag tatuerar han in ett streck på handen för varje år han lyckas hålla sig bort från sitt missbruk.

Nu försöker han att inspirera och lyfta personerna han möter som lever på gatan.
– En klippning kan göra så mycket för en person.

Här nedanför kan du se några av vackra och kärleksfulla bilderna från hans Instagram. För fler bilder och människoöden som Nasir träffar på och skriver om är det bara att klicka här.

Vilken förvandling!

Vackert!

Så enkelt, men så bra!

Riktigt snyggt!

Läckert!

Riktigt stiligt!

Tänk om fler människor kunde vara lika generösa och tacksamma som Nasir! Vi får hoppas att hans historia kan inspirera oss alla. Dela gärna vidare om du känner likadant.
Publicerad av Newsner familj, gilla gärna